Brandstegen, Huddinge

Drömmen om en oas nära centrum
I vår säljstartar vi nya bostadsrättslägenheter om 1-5 rok intill Huddinge Centrum i nya stadsdelen Storängen. Anmäl dig nu och få förtur på säljstarten. Här kommer nya stadskvarter att växa fram med plats för en aktiv fritid och nära till naturen.

Det är den lugna och sköna tillvaron som välkomnas i Storängen i Huddinge. Det nya stadskvarteret kommer att blandas med lokaler, grönska och inbjuda till en aktiv fritid för en modern livsstil. Bostäderna kommer ha en gemensam plats mot gården och balkonger som är en utmärkt plats för eftermiddagsfika under solen.

Här bor du mellan stad och natur
Omvandlingsarbetet av Storängens industriområde inleds med kvarteret Brandstegen. Storängen ligger cirka 500 meter från Huddinge centrum. Dit kan du enkelt gå, cykla och åka buss. Centrumkärnan kantas av gator med små sidogränder. Runt Forelltorget och Sjödalstorget finns ett åttiotal kläd- och matbutiker, restauranger, caféer, apotek och systembolag.

På kort promenadavstånd från Storängen ligger IF Friskis & Svettis Huddinge som har ett stort utbud av gruppträning med bland annat jympa, spinning, gym och barnpassning. I närheten ligger också Rådsparken, med café, lekpark och andra aktiviteter för både stora och små. Österut breder sjön Trehörningen ut sig med klippbad och trevliga spår för en joggingtur.

Huddinge kommun som är en del av halvön Södertörn, är till tredjedelen fylld av naturreservat. Med sin unika natur av vidsträckta sjöar och djupa skogar är det ett utmärkt friluftsområde för både motion, svampplockning och bad. Förutom de stora naturreservaten Orlången, Paradiset och Gömmaren sträcker sig även den 1000 kilometer långa Sörmlandsleden genom Södertörn.

Bra kommunikationer till flera centrum
Storängen erbjuder förutom en fantastisk natur även närhet till Södertörns högskola som ligger endast 5 minuter bort med pendeltåget. Från Huddinge centrum går bussar bland annat till Stuvsta, Skärholmen, Högdalen, Huddinge sjukhus, Skogås och Ikea. Med tåget in till Stockholm city tar det cirka 15 minuter.

Anmäl ditt intresse idag för att vara med och påverka utformningen av projektet i nära dialog med oss. Du får också förhandsinformation om säljstarten, med möjlighet att köpa med förtur innan projektet släpps till allmänheten.

 

Bilder

Brandstegen Storängen
Brandstegen Storängen
Brandstegen Storängen
Brandstegen Storängen
Brandstegen Storängen
Brandstegen Storängen
Brandstegen Storängen
Brandstegen Storängen
Brandstegen Storängen
Brandstegen Storängen
Brandstegen Storängen
Brandstegen Storängen
Brandstegen Storängen
Brandstegen Storängen

Reportage

Stig Melins pappa var granne med Bernadotte

Stig Melin 1

Huddinge. Kvarteret heter Brandstegen därför att Malmöföretaget Åsbrink & Co fanns i området vid Sjödalsvägen när kvartet bildades. De tillverkade hydrauliska brandstegar. Vill man veta något om historien kring det gamla industriområdet i Huddinge, ska man prata med Stig Melin. – Min pappa köpte tomten 1953, när den styckades av från Hörningsnäs Gård, berättar Stig […]

Ordkrusidull i Huddinge Folkets Hus

Folketshus1

Huddinge. Folkets Hus i Huddinge bjuder på kulturkvällar med sång och musik, olika konstutställningar och en årlig barnpoesifestival. – Meningen med Folkets Hus är att engagera så många som möjligt, därför försöker vi få fler föreningar att bli delaktiga, säger Gertie Lux, styrelseordförande. Huddinge Folkets Hus ligger på torget i Huddinge centrum, beläget i en […]

Huddinge Cykel året om

Huddinge Cykel

Vid pendeltågsstationen i Huddinge centrum står det tjockt med cyklar parkerade. Det är många som cyklar året om. Ett enkelt, miljövänligt och snabbt transportmedel. Mika Morén drev en cykelaffär på Söder i Stockholm, när han fick höra att den lilla lokala cykelaffären, som ligger på Sjödalsbacken 2, var till salu. – Jag köpte verksamheten av […]

Prislista

Det finns för tillfället inga objekt upplagda för detta projekt

Fler projekt