Brf Flatås Park, Göteborg

Drömmen om ett aktivt liv i Västra Göteborg
Intill den nya Flatåsparken i populära Högsbo planerar vi att bygga cirka 140 Svanenmärkta lägenheter med balkong. Här bor du med cykelavstånd till några av Göteborgs finaste grönområden, Nya Frölunda Torg och Linnégatans puls. Anmäl ditt intresse och få förtur vid säljstart!

Moderna lägenheter i ny parkmiljö
Nordvästra Högsbo är ett populärt bostadsområde, mycket tack vare det korta avståndet in till Slottsskogen, Linnéplatsen och centrum. Just här planerar vi att bygga Brf Flatås Park med cirka 140 yteffektiva bostadsrätter där bekvämligheter som hiss, balkong och garage under huset är standard. I takt med att husen byggs växer grannen, nya Flatåsparken, fram med lummiga och gröna ytor, lekplats samt idrottsmöjligheter. Ditt direkta närområde bjuder även på vardagliga förnödenheter som matbutik och pizzeria.

Upptäck Västra Göteborg från din cykel
Flatås Park har verkligen ett geografiskt drömläge för dig som gillar att hitta på saker och njuta av det aktiva livet. En ledig dag kan du ta en picknick-frukost utanför dörren, korvgrillnings-lunch i Änggårdsbergen och kvällsmat på någon av Linnéstadens alla restauranger. Det bästa är att du inte ens behöver någon bil. Från Flatås går det fina och platta cykelvägar som tar dig via Slottsskogen till Linnéplatsen på knappt 12 minuter, det är alltså snabbare än om du hade bott på Mariaplan, i Johanneberg eller vid Svingeln. Styr du åt andra hållet når du havet och Askimsbadet på en kvart. På vägen passerar du dessutom ett av Skandinaviens största köpcenter, Frölunda torg, med sina drygt 200 butiker. Eftersom vi pratar om Göteborg finns alltid risken att himlen öppnar sig och då finns det tre spårvagnslinjer och en busslinje ett stenkast från ytterdörren.

Att ha så bra kommunikationer och korta avstånd gör vardagen lite lättare. Du hinner hem efter jobbet, ta en löprunda och sen möta upp vännerna inne i centrum. Utan att behöva planera, ta bilen eller vänta på en tresiffrig buss. De närliggande stadsdelarna Kungsladugård, Majorna och Slottsskogen tillhör de mest spännande i Göteborg om du uppskattar parkhäng, kulturupplevelser och café- & restaurangliv. Det bästa av det mesta finns helt enkelt på cykelavstånd!

På äventyr i Änggårdsbergen
Vill du ta naturupplevelserna och aktiviteterna till nästa nivå ligger Änggårdsbergens naturreservat endast 800 meter hemifrån. Denna unika vildmark består av en 300 hektar (eller 3 miljoner kvadratmeter) omfattande höjdplatå som delas av fem dalgångar. Här blandas tät blåbärsskog med spegelblanka fiskesjöar och branta klipphällar. Mountainbike, löpning eller långpromenad? Hur du väljer att utforska de oändliga stigarna och grusgångarna är upp till dig. Men håll ögonen öppna, med lite tur kan du få syn på allt från älg till vattensalamander.

Några givna utflyktsmål är vindskyddet och grillplatsen vid sjön Trinde mosse eller fornborgen från järnåldern en liten bit därifrån. Är sikten god kan du promenera vidare upp till Bredfjällets utsiktsplats där du ser ända till Vinga fyr. Den norra delen av reservatet gränsar dessutom till Göteborgs botaniska trädgård där du kan insupa dofterna från 16 000 olika växtarter, lägga dig i gräset och läsa en bok eller ta en bit mat på hyllade restaurang Paviljongen.  Änggårdsbergen är det bara du själv som sätter gränserna för äventyren!

Låter detta som ett område för dig? Anmäl ditt intresse här.

Bilder

Reportage

Tre frågor till arkitekten

Illustration. Avvikelser mot slutligt utförande kan förekomma.

Brf Flatås Park med sina 140 nya lägenheter i ett redan befintligt område skiljer sig på många sätt från andra nybyggnadsprojekt i Göteborg. Vi tog en pratstund med arkitekten som ritat husen – Conny Strandell på arkitektkontoret Krook & Tjäder.

Prislista

Det finns för tillfället inga objekt upplagda för detta projekt

Fler projekt