Flatås Park, Göteborg

Drömmen om ett aktivt liv i Västra Göteborg
Intill den nya Flatåsparken i populära Högsbo ska vi bygga cirka 140 Svanenmärkta lägenheter med stora balkonger, utepltaser och terrasser. Här bor du med cykelavstånd till några av Göteborgs finaste grönområden, Nya Frölunda Torg och Linnégatans puls.

Just nu pågår VIP-försäljning av lägenheterna i hus 1. Anmäl ditt intresse för möjlighet till förtur vid säljstarten av hus 2 och 3.

Moderna lägenheter i ny parkmiljö
Högsbo är ett populärt bostadsområde, mycket tack vare det korta avståndet till Slottsskogen, Linnéplatsen och centrum. Här ska vi bygga Flatås Park – tre hus om fem våningar med välplanerade lägenheter i olika former och storlekar där alla får balkong eller uteplats. Lägenheterna högst upp i huset får extra högt i tak och stora fönster – och de flesta får dessutom en egen terrass i perfekt söderläge. Kvarteret har bekvämligheter som hiss, garage under huset och en servicestation för cyklar där du kan meka och pumpa däcken. Närmaste granne blir nya Flatåsparken med lummiga grönytor, lek- och idrottsplats. En kort promenad bort ligger mataffären Lidl och på torget intill finns en pizzeria.

Flatås Park byggs helt enligt Svanen; här kan du kalla dig miljövänlig bara genom att bo! Svanen ställer höga krav på byggprocessen. Allt från materialval och energiförbrukning under byggnationen, till inomhusmiljön i den färdiga bostaden. Du får en sund, välventilerad och tyst inomhusmiljö med välisolerade fönster samt energisnåla vitvaror och installationer.

Nära till allt med cykel eller spårvagn
Flatås Park har verkligen ett geografiskt drömläge för dig som gillar att hitta på saker och njuta av det aktiva livet. En ledig dag kan du ta en picknick-frukost utanför dörren, korvgrillnings-lunch i Änggårdsbergen och kvällsmat på någon av Linnéstadens alla restauranger. Det bästa är att du inte ens behöver någon bil. Från Flatås går det fina och platta cykelvägar som tar dig via Slottsskogen till Linnéplatsen på knappt 12 minuter, det är alltså snabbare än om du hade bott på Mariaplan, i Johanneberg eller vid Svingeln. Styr du åt andra hållet når du havet och Askimsbadet på en kvart. På vägen passerar du dessutom ett av Skandinaviens största köpcenter, Nya Frölunda Torg, med drygt 200 butiker.

Bara några minuter från dörren ligger hållplatsen Nymilsgatan där tre spårvagnslinjer erbjuder snabba resor till och från centrum. Att ha så bra kommunikationer och korta avstånd gör vardagen lite lättare. Du hinner hem efter jobbet, ta en löprunda och sen möta upp vännerna inne i centrum. Utan att behöva planera, ta bilen eller vänta på en tresiffrig buss. Det bästa av det mesta finns helt enkelt på cykelavstånd!

Naturupplevelser på gångavstånd
Änggårdsbergens naturreservat ligger endast 800 meter från Flatås Park. Denna unika vildmark består av en 300 hektar (eller 3 miljoner kvadratmeter) omfattande höjdplatå som delas av fem dalgångar. Här blandas tät blåbärsskog med spegelblanka fiskesjöar och branta klipphällar. Mountainbike, löpning eller långpromenad? Hur du väljer att utforska de oändliga stigarna och grusgångarna är upp till dig. Men håll ögonen öppna, med lite tur kan du få syn på allt från älg till vattensalamander. Den norra delen av reservatet gränsar dessutom till Göteborgs botaniska trädgård där du kan insupa dofterna från 16 000 olika växtarter, lägga dig i gräset och läsa en bok eller ta en bit mat på hyllade restaurang Paviljongen.

Låter detta som ett område för dig? Anmäl ditt intresse här!

VAD INNEBÄR SVANENMÄRKT BOENDE?
Precis som hushållspapper, rengöringsmedel och batterier ska hus också vara snälla mot sin omgivning.
Läs mer här

Bilder

Välkommen till Brf Flatås Park!
Här bor du en knapp kvart med cykel från Linnégatans puls.
Bekvämt cykelavstånd till det mesta - och bästa - i Göteborg!
En ny park utanför dörren - och till Slottsskogen är det inte heller långt.
Moderna lägenheter om 1-4 rok (illustration)-
Taklägenheterna får extra högt i tak och egen terrass åt söder (illustration).
På innergårdarna finns servicestationer där du kan meka med cykeln! (Illustration).
Tre hus som delas upp av två  lummiga innergårdar (illustration).
Du bor nära sköna naturupplevelser i Änggårdsbergen.
140 moderna lägenheter, med gott om plats för umgänge med vänner och familj.
Stilrena kök med ljusa snickerier som standard (inspirationsbild)
(Inspirationsbild)
I ett nybyggt hem är det lätt att koppla av!
Välkommen hem!
Flatås Park består av tre hus om fem våningar.

Reportage

Tre frågor till arkitekten

flatas_gardsvy

Brf Flatås Park med sina 140 nya lägenheter i ett redan befintligt område skiljer sig på många sätt från andra nybyggnadsprojekt i Göteborg. Vi tog en pratstund med arkitekten som ritat husen – Conny Strandell på arkitektkontoret Krook & Tjäder.

Prislista

Det finns för tillfället inga objekt upplagda för detta projekt

Fler projekt