Flatås Park, Göteborg

Så gjorde de resan från villa till lägenhet.

Flatås Park, Göteborg

Till salu
Västra Sverige
Göteborg
Högsbo
Lägenhet
Bostadsrätt
140
1-4
Från kvartal 4 2018

För fyra år sedan sålde Heide och Mats villan i Grimmered, flyttade till en 4:a vid Frölunda Torg och kunde samtidigt köpa en lägenhet i Spanien. Nu är det dags för nästa steg i det goda livet: en takvåning i första etappen av Flatås Park. Här berättar de om varför flytten från villan var ett av deras bästa beslut och vilka tips de vill ge alla som går i flyttankar.

När började ni tänka på att flytta från villan?
M: Vi hade bott där i över 22 år men de sista fem åren, efter att barnen flyttat ut, så var jag trött på huset. Tänk dig själv att städa på tre våningar, ha onödiga rum som man inte använder och dessutom behöver hålla trädgården fin.

H: En vårdag när jag kom hem från jobbet stod Mats med gräsklipparen i händerna och sa ”Nej, nu säljer vi”, sedan gick det väldigt snabbt. I juni var huset sålt och vi hade satt upp oss på en fyra vid Frölunda Torg.

Var det något som kändes jobbigt med flytten?
M: Ja, 22 år av saker man samlat på sig. Uppe på vinden gömde sig allt från tomma kartonger till gosedjur. Det tog ju fyra dagar bara att rensa ut allt, sedan två dagar att sortera och åka till tippen – men när det väl var gjort kändes det så skönt.

citat_flataspark

Hur förändrades livet efteråt?
H: Vi fick plötsligt en massa tid över som vi inte haft innan, istället för att fixa med huset kunde vi gå på bio eller bara sitta på balkongen och läsa en bok. När man har barn hemma har man ju helt andra prioriteringar, nu kan man börja ägna sig åt fritidsintressen igen.

M: Sedan att värdet på villan gått upp så mycket att vi kunde köpa en lägenhet i Spanien, det var ju bara en bonus.

Nu ska ni flytta vidare till Flatås Park, hur kommer det sig?
H: Nu har vi bott i vår 4:a här vid Frölunda Torg några år och märker att vi fortfarande har för mycket plats. Det är ju egentligen bara när barnen kommer på besök som vi använder de extra rummen som annars står tomma och kostar onödiga pengar varje månad.

M: Vi hade väl tänkt tanken några gånger tidigare och när vi hittade projektet i Flatås Park kändes det helt rätt. Vi älskar ju det här området och nu kommer vi dessutom lite närmare centrum.

Hur tänkte ni när ni valde lägenhet?
H: Vi visste att vi ville ha en 2:a eller 3:a så vi satte oss ner och började bläddra igenom planlösningarna. Direkt när vi hittade den stora 2:an högst upp i huset mot parken så var det klart. Den lite sluttande takhöjden, balkongen mot parken och den höga standarden avgjorde saken.

Detta är andra gången ni köpet nybyggt, vilka är det stora fördelarna?
M: Jag jobbar själv i byggbranschen och vet hur bekvämt det är när allting bara fungerar. Att ha hiss, låga energikostnader och bra ljudisolering så man inte behöver tassa runt i sin egen lägenhet  – sånt är vardagslyx för mig. Plus att vi fick chansen att göre en del tillval och kunna påverka själva utformningen av lägenheten, redan innan den var byggd.

Varför trivs ni så bra i Västra Göteborg?
M: Jag är uppvuxen här i trakten kring Frölunda och har aldrig sett någon anledning att byta stadsdel. Vet inte om folk förstår hur bra det är, här finna allt man kan tänkas behöva. Ruddalen och Änggårdsbergen när man vill ha naturupplevelse, havet när man vill bada eller ligga på stranden och Frölunda Torg om man behöver handla.

H: Ja det är inte många områden i Göteborg där man kan få allt det här. det är lyx att kunna cykla överallt och skulle det regna går det hur många olika spårvagnar som helst.

 

faktaruta_flataspark