Hagastaden, Norra Station

Drömmen om ett stilrent stadsliv i levande kvarter
En helt ny stadsdel växer fram mellan Karolinska och Vasastan. En urban plats med puls och karaktär för dig som vill bo centralt och modernt. Här planerar Veidekke för stilrena bostadsrättslägenheter om 1-5 rok. Anmäl ditt intresse och få förtur på säljstarten 2016.

Hagastaden
Området blir en del av innerstaden och knyter samman Stockholm med Solna. Här smälter bostäder och arbetsplatser samman till en modern och tät stadsdel, fylld av liv och rörelse. Att bo i Hagastaden kommer att innebära både storstadspuls och tid för avkoppling i lugna omgivningar som Hagaparken.

Norra Stationsparken
Grönskan från Norra Stationsparken kommer löpa genom Hagastaden. I parken kommer det finnas plats för både lek, ett samlingstorg inramat av trädrader, planteringar, serveringar och andra aktiviteter. I mitten av parken planeras för ett parktorg med yta för marknader och mindre evenemang. Här stannar du kanske till för en middag på väg hem från jobbet, eller kliver ut och tar en kaffe i myllret på helgen.

På kort avstånd ligger engelskinspirerade Hagaparken, belägen vid Brunnsvikens västra strand. Parken bjuder på ett stort spektra av aktiviteter; här kan du promenera bland gröna sagolika omgivningar, fika på något av caféerna, eller ta en helgbrunch i de magnifika Koppartälten. Sommartid är området ett solbadande mecka. I Fjärilshuset kan både stora och små ta del av andra tropiska vidder, bland flygande fjärilar och ett hav av färgglada fiskar.

Utmärkta kommunikationer
I Hagastaden tillkommer den nya tunnelbanelinjen, mellan Odenplan och Arenastaden. Den nya pendeltågslinjen Citybanan, från Odenplan, kommer utgöra en central knutpunkt och ligger på kort avstånd från Hagastaden. I dagsläget går även många busslinjer genom området och dessutom byggs Norra Länken ut.

Hagastaden kommer också bli framtidens centrum för forskning och vetenskap. Läs mer om detta, om arkitektur och konst och mycket annat på Hagastaden.se eller på Stockholms stads hemsida.

Bilder

Drömmen om ett stilrent stadsliv i levande kvarter.
Bilden är en illustration, vissa avvikelser kan förekomma. i slutligt utförande
Bilden är en illustration, vissa avvikelser kan förekomma. i slutligt utförande

Reportage

Lars Lilja projektleder Trafikverkets arbete vid nya Hagastaden

Hagastaden 1

Hagastaden. Ett av norra Europas största vägtunnelprojekt, arbetet med överdäckningen av Norra Stationsområdet, är nu igång. Genom att tunnellägga Norra länken och Värtabanan bereds plats ovan jord för nya Hagastaden. – Vi är med och skapar en helt ny del i staden, med plats för 5.000 bostäder och 36.000 arbetsplatser. Det är ganska häftigt, säger […]

Prislista

Det finns för tillfället inga objekt upplagda för detta projekt

Fler projekt