Hornsbruksgatan, Södermalm

Dela

MälardalenLägenhet/Radhus/ParhusKommande

Anmäl intresse

Intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att anmäla intresse, eller kontakta oss direkt.
Varför anmäla intresse?

( * Obligatoriskt fält)

Hornsbruksgatan går en ny tid till mötes. Med Högalidsparken som närmsta granne och Södermalm som bas är läget ett av stans bästa.

Stadsbyggnadskontoret har nu tillsammans med Veidekke Bostad AB och Wasted Space tagit fram ett Detaljplaneförslag för utveckling av Hornsbruksgatan.

Förslaget är nu på samråd hos sakägare och kringboende och finns tillgängligt på Stadsbyggnadskontorets projektsida

Mitt Söder

Att bo och leva på Hornsbruksgatan är när Söder är som bäst med stadslivets puls runt knuten. Det är nära till all tänkbar service, mysiga caféer, spännande restauranger och välsorterade matbutiker. Med tunnelbanestation på Hornsbruksgatan når du dessutom enkelt allt det som övriga Södermalm och Stockholm har att erbjuda.

Grönt och skönt

Sitt centrala läge till trots, Högalidsparken är en innerstadsoas befriad från omgivande buller. En oas med plats för alla. Kompisar med picknickkorg, barnaspring och lek, kärleksfulla möten, flanörer, soldyrkare – alla är en självklar del i parklivet.

I närheten finns dessutom vackra Tantolunden, Reimersholme och de solvarma badklipporna ute på Långholmen.

Hornsbruksgatan och Södersystrarna

Veidekke Bostad är med och utvecklar Hornsbruksgatan på Södermalm. I pågående planarbete föreslås att nya bostäder fördelade över tre hus byggs, Södersystrarna. Dessutom ska det befintliga T-banehuset byggas om till kontor och restaurang. Hornsbruksgatan planeras bli grönare och mer levande. Caféer, butiker och hiss till vad som kan bli stans häftigaste takterrass, där växthus och stadsodling samsas med servering och handelsträdgård, är några av idéerna!

Planförslagets paradnummer kan mycket väl bli den trappformation som planeras i branten kring infarten till bergrumsgaraget. Där kommer du på ett trevligt sätt kunna ta dig upp och in i Högalidsparken. Väl där kan du ta en paus och beundra Högalidskyrkans arkitektur innan du letar upp en egen plats där du kan lägga ut din picknickfilt och njuta av solen!

Ditt Söder!

Bli en del av Hornsbruksgatans fantastiska förvandling och ta chansen att tycka till om hur du vill att ditt boende mitt i Söders nästa hot spot. Anmäl ditt intresse så informerar vi dig fortlöpande om de nya bostäderna på Hornsbruksgatan. Då får du även delta i de enkäter vi just nu planerar.

Visa alla berättelser » Berättelser

 • Wasted Space på Hornsbruksgatan

  – Hej, skulle jag kunna få ställa några frågor om vad du tycker om Hornsbruksgatan? John Higson går omkring på Hornsbruksgatan i Stockholm och samlar in åsikter från de förbipasserande, om gatan som sträcker sig längs Högalidsparken mellan Varvsgatan och Långholmsgatan, parallellt med Hornsgatan.

  Läs mer »

 • Markanvisning för bostäder på Hornsbruksgatan

  Tillsammans med Wasted Space ska Veidekke genomföra ett unikt projekt i sitt slag. Detaljplan för ombyggnad av tunnelbaneuppgången och en byggnation av 50–80 nya bostäder på Hornsbruksgatan, på Söder i Stockholm, kommer att tas fram i en process med ett fördjupat medborgarinflytande. – Vi fick markanvisning den 17:e december av exploateringsnämnden och igår, den 14:e […]

  Läs mer »

Läs vidare

 • Bernadottestigen, Uppsala

  Valsätra är en naturnära stadsdel i närheten av centrala Uppsala. Här planerar vi att bygga moderna stadsradhus i ett väletablerat villaområde, med ett rikt friluftsliv och bekvämligheter som dagis, skolor, butiker och goda kommunikationer.

  Läs mer »

 • Doppingen, Nynäshamn

  Välkommen till denna unika skärgårdsidyll för riktiga livsnjutare som älskar havet. Direkt bedårande utsikt över Östersjön från uteplats, entrébalkong, trädgård, kök, vardagsrum och matplats. Egen sandstrand, båtbrygga och båthus inredd med festlokal och vedeldad bastu som ligger endast 25 meter bort.

  Läs mer »