Hovås Terrass, Göteborg

Drömmen om skönt stadsliv vid havet
I höst är det dags att säljstarta vår andra etapp i Nya Hovås. Här växer en modern blandstad fram med unika bostäder, personliga butiker och nya verksamheter. Du bor med närhet till hav och natur och med levande stadsliv direkt utanför din dörr.

Projektet kommer att omfatta tre flerbostadshus och 116 Svanenmärkta lägenheter i storlekarna 2-5 rok. Det svårslagna läget, med det myllrande handelsstråket som granne, är inte det enda självklara argumentet för att ta en seriös funderare på hur ditt liv skulle te sig här. Bakom den spännande fasaden möter du ljusa och moderna lägenheter med varierande planlösningar för olika smaker och behov. Generösa uteplatser, balkonger eller terrasser är inkluderat liksom materialval av hög kvalitet. Fler bekvämlighetspoäng plockar du hem med uppvärmning via bergvärme samt med Svanenmärkningens inverkan på material och isolering; låg uppvärmningskostnad och en hälsosam, tyst inomhusmiljö.

Och utanför din dörr finns hela Nya Hovås, ett nytt område med stora visioner där det bästa från staden kombineras med det fina läget vid havet. Här växer en mysig blandstad fram med unika bostäder, butiker och nya verksamheter. När allt står klart ska här finnas cirka 1 300 bostäder, 20-30 butiker och 600 nya arbetsplatser. I den nya gallerian Spektrumhuset finns bland annat restaurang, sportbar, bowling,  skola, bibliotek, kläd – och skobutik, och i Origohuset och det nya handelsstråket finns välsorterad mataffär, bageri och café, blomsterbutik, gym, vårdcentral, co-workingkontoret The House, Wakakuu, yogacenter med mera. Här läggs det extra omtanke på att skapa trevliga gångstråk och till gatuplanen i de nya husen handplockas en komplett mix av verksamheter och personliga butiker.

Mer information om den nya stadsdelen hittar du på nyahovas.se.

Och trots närheten till centrala Göteborg – 13 minuter med bil till Linnéplatsen eller 22 minuter med avgångstäta bussar – är naturen ändå nära, likaså havet; på 10 minuter med cykel når du Amundö Marina, fina badplatser och restauranger med havsutsikt. Stora Amundön erbjuder natursköna vandringsstråk, fortsätt din cykeltur på den vackra gamla Säröbanan så är du inne i stan på 25–30 minuter. Löprundor i naturen, tennis, golf, gym och flera andra sporter gör Hovås till en aktiv och trivsam stadsdel.

Låter detta som en adress för dig? Anmäl ditt intresse idag! Du blir per automatik VIP-kund i samband med din intresseanmälan. Som VIP-kund får du löpande information om projektet samt en förhandstitt på planlösningar och illustrationer. Du får även en inbjudan till vår VIP-säljstart, och därmed chansen att vara med i vår förhandsförsäljning och köpa en bostad redan innan den officiella säljstarten.

Läs mer om hur förhandsförsäljningen går till.

VAD INNEBÄR SVANENMÄRKT BOENDE?
Precis som diskmedel, schampo och batterier kan vara miljövänliga ska hus också vara snälla mot sin omgivning.
Läs mer här

Bilder

Drömmen om ett skönt stadsliv vid havet börjar i Hovås Terrass
Stora visioner är på väg att förvekligas i Nya Hovås där en unik blandstad i världsklass växer fram
Marint liv på promenadavstånd.
Amundön med fina badplatser når du på 10 minuter med cykel
Packa fikakorgen för en skön dag vid havet
Vind i håret och sand mellan tårna.
Här samsas hav, natur, stad - och du.
I Nya Hovås hittar du allt från förstklassigt mode till färska råvaror i toppklass.
Möjligheter finns till vardagslyx med nybakat både till frukost och fika.
Nya kunskapsgallerian Spektrumhuset  är en central punkt i den nya stadsdelen
Här finns grundskola för årsk 4-9, med skolgård på taket! (Foto: Petra Björstad)
Sorelle Bistro ligger några snabba steg från din nya lägenhet (bild sorellebistro.se)
Här kan du äta lunch och middag, ta ett glas vin efter jobbet eller en enkel kaffe i solen
Även i närområdet finns många goda möjligheter när hemmaköket vilar, bl.a Hovås Kallbadhus
I Spektrumhuset hittar du även skobutiken YOKO YAP
Och Rebel Kids med kaxiga kläder för barn 0-16 år (Foto: Petra Björstad)
Unna dig en skön stund hos Ça Va, en exklusiv skönhetsstudio med en unik och inspirerande miljö
Och fäska blommor från Billdals Blommorr
The House är ett kreativt co-workingkontor för dig som vill jobba i en inspirerande miljö
Gatuvy Hovås Allé (bilden är en illustration)
Områdesbild Nya Hovås

Reportage

En dag i Nya Hovås…

Tornugglan 1_besk

Kärnan i visionen om den nya stadsdelen handlar om att det ska vara gott att leva i Nya Hovås. Det blir en levande stadsdel som kombinerar citys puls med landets lugn.

Mer tid för fritid!

Springade_ben-748x500

I Nya Hovås finns alla bekvämligheter och det byggs en trivsam stadsdel för veckans alla dagar. Oavsett intressen kan du hitta din plats och gemenskap i närområdet.

Prislista

Det finns för tillfället inga objekt upplagda för detta projekt

Fler projekt