Grand Canyon, Limhamn

Drömmen om en värld för sig
Utsikten över Kalkbrottet är så mäktig att den tar andan och stressen ur vem som helst. Här råder ett behagligt lugn trots att du befinner dig mitt i Öresundsregionen, bara några minuter från Malmö city och Köpenhamn.

Nordisk stäpp och böljande sädesfält

Kalkbrottet i Limhamn är en värld för sig och ändå så nära till allt. Det som en gång var norra Europas största dagbrott är nu ett naturreservat. Sedan man upphörde att bryta kalk har naturen tagit över i sin egen takt. Det vackra karga kalkstenslandskapet är lätt att bli vän med. Här kan du skymta rådjur och den sällsynta pilgrimsfalken.

Miljön är mytisk med dagbrottet som bildat en djup dalgång i landskapet. Naturen beskrivs som nordisk stäpp och omges av böljande sädesfält. Runt kalkbrottet väntar härliga promenader mitt i naturen.

Nära till salta bad

För dig som uppskattar salta bad ligger Sibbarp bara en kort cykeltur genom den grönskande Hammarp Park. Din nya lägenhet ligger granne med Kalkbrottet, men också granne med allt annat som erbjuds i den här delen av Skåne. Du bor nära Limhamns centrum med all den service du behöver. Ta cykeln och på några tramptag är du framme i den pittoreska fiskelägesmiljön och kan t.ex. handla rökt fisk på Limhamns Fiskrökeri eller fascineras av seglarlivet i småbåtshamnen.

Du är en del av Limhamn och med de utmärkta kommunikationerna är du snabbt en del av resten av världen också.

Arkitektritade bostäder

På denna spännande plats bygger Veidekke Bostad nya lägenheter i storlekarna 1-4 rum och kök.
Arkitekterna på Arkitektlaget arbetar just nu med att utforma bostäder som inte bara matchar det spännande läget utan också har en planlösningar som matchar dig som har högt ställda förväntningar på ditt boende. Så snart ritningarna är klara kommer du att hitta dem här på hemsidan.

Anmäl intresse så håller vi dig informerad under projektets gång!

Följ oss på:
Bilder

Kalkbrottet, Malmös Grand Canyon.
Natur som överraskar.
Vandringsleder och motionsspår planeras längs med brottets kant.
Kalksten och färggrann natur  i härlig kontrast.
En unik miljö att bo i.
Sedan årsskiftet 2010–2011 är kalkbrottet ett naturreservat.
Vandra längs med böljande sädesfält.

Reportage

Kolla in våra bostäder i Kalkbrottet etapp 1!

Pärlhusen vardagsrum

Ljusa vackra materialval, gott om förvaring och stora balkonger/terrasser präglar etapp 1. Här är det lätt att leva. Har man dessutom utsikt över ett naturreservat blir det ännu lite lättare.

Grand Canyon blir svanenmärkt!

Print

Vill du kunna påverka miljön positivt bara genom att leva och bo? Då är våra kommande svanenmärkta lägenheter i Kalkbrottet något för dig.

Följ med hem till Hans som bor vid Malmös Grand Canyon!

Hans-igen-680x1024

Kalkbrottet i Limhamn är en fascinerande plats att besöka. Den gröna växtligheten med små blommande färgklickar i lila och rosa gör sig snyggt mot den vita karga kalkstenen. Utomlandskänslan är inte långt borta. Vi besöker Hans Nilsson, ordförande i bostadsrättsföreningen Korallen som ingick i första etappen som Veidekke Bostad byggde här.

Njut av vandringsleder och motionsspår runt brottets kant!

Kalkbrottet- omgivning 8

Jag vill kalla det årets första sommardag. Visserligen var dagen innan också solig nog, men vår lördag är ledig och utflykten till Limhamn bjuder på brummande humlor, irrande fjärilar, körsbärsträd och syrén. Det kan knappast bli bättre. Vi börjar med pastejmackor på det gamla kalkbrottets kant och kaffetermosen är nästan olidligt het i solen.

Prislista

Det finns för tillfället inga objekt upplagda för detta projekt

Fler projekt