Bebyggelsetyp

Doppingen, Nynäshamn

Drömmen om skärgårdsliv
Välkommen till denna unika skärgårdsidyll för riktiga livsnjutare som älskar havet. Endast 35 minuter från Globen. Direkt bedårande utsikt över Östersjön, egen sandstrand, båtbrygga och båthus inredd med festlokal och vedeldad bastu som ligger endast 25 meter bort.

Två inflyttningsklara lägenheter med havsutsikt endast 25 m från havet. Öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum. Båda lägenheterna har dubbla balkonger varav en med entrébalkong. Toppvåningen har även kamin. Tre sovrum varav ett har egen utgång till balkong, samt två duschrum. Några meter bort finns en egen sandstrand, båtbrygga och båthus inredd med festlokal och vedeldad bastu.

Välkommen att kontakta mäklare för visning!

LÄGENHET
Upplåt. form: Bostadsrättslägenhet
Lgh nr: 4102
Rum: 4 rum och kök varav 3-4 sovrum
Yta: 104 kvm
Balkong/Uteplats: Balkong i västerläge med fantastisk utsikt över havet.
Avgift: 4 601 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten, IP-TV.
Andelstal: 4,7905 %
Pris: 4 445 000 kr/bud

BYGGNAD
Byggår: 2014

FÖRENING
Namn: Brf Doppingen
TV: Canal Digital alt. Boxer via Nynäs Stadsnäts fibernät.
TV via fiber: Ja
Internet: Svenska Stadsnät Nynäshamn 100/100* MBit/s 199 kr/mån, 10/10* MBit/s 149 kr/mån, 2/2* Bit/s 99 kr/mån. * Ingen bindningstid.
Parkering: Parkeringsplats hyrs enligt separat hyresavtal. Kostnaden för carport är f.n. 650 kr/mån och öppna parkeringsplatser till f.n. 350 kr/mån. Till flertalet parkeringsplatser finns en elstolpe.
Övriga utrymmen: Föreningen har bastu, festlokal, badplats, badbrygga och miljöhus. Ett källarförråd om ca 4 kvm tillhör lägenheten och ligger i anslutning till lägenheten.

ÖVRIGT
DRIFTSKOSTNAD. 743 kr/mån (8 916 kr/år) varav varmvatten* 215 kr/mån, hushållsel* 328 kr/mån och försäkring 200 kr/mån *Bedömd kostnad för varmvatten och hushållsel.

ENERGIDEKLARATION. Energideklaration är ej upprättad av föreningen. Görs inom 2 år efter godkänd slutbesiktning.

GEMENSAMHETSLOKAL/BASTU. Båthuset är föreningens gemensamhetslokal för de boende flankerat av privat brygga och egen sandstrand. Gemensamhetslokalen har pentry samt duschutrymme med toalett. Bastun finns också i båthuset som föreningens medlemmar kan hyra med dusch, toalett och omklädningsrum.

KOMMUNIKATIONER. På endast ett par minuters gångavstånd finns Gröndalsvikens pendeltågstation. På ca en timme tar vi oss in till Stockholms Central. Här går även Nynäshamns stadsbuss. Den fyrfiliga motorvägen tar dig snabbt till Stockholm och alla dess upplevelser.

BÅTPLATS. I Gröndalsvikens båtklubb finns båtplatser, för information, kontakta
Christina Edsbrand, tel: 08-520 14 205, e-post: christina.edsbrand@nynäshamn.se.

Bilder

Lägenheterna sett från strandbrynet.
Fantastisk havsutsikt från den stora balkongen.
Matplats med 180 graders utsikt. En av lägenheterna på markplan.
Vardagsrum med sin karaktäristiska utsikt.  En av lägenheterna på markplan.
Från soffan har du vacker utsikt.  En av lägenheterna på markplan.
Vardagsrum.
Vardagsrum med öppen planlösning.
Kök med köksavskiljare.  En av lägenheterna på markplan.
Kök med rostfria vitvaror.
Kök med mycket arbetsyta och rostfria vitvaror.
Badrum.
Badrum med tvättstuga.
Badrum i master bedroom.
Entré.
Ljus och trevlig hall.
Rymlig hall.
Klädkammare i master bedroom.
Master bedroom.
Master bedroom.
Sovrum.
Sovrum med utgång till uteplats.
Insynsskyddat vardagsrum.
Omgivet av härlig natur och glittrande vatten.
Båthus med festlokal och bastu.
Magnifik vy från vattnet
Privat badbrygga.
Badplats i anslutning till båthuset.
Festlokal i båthuset med kök, övernattningsmöjlighet och badrum.
Vedeldad bastu tillhörande föreningen i båthuset.
Ritning på Båthuset som är föreningens festlokal.
Gröndalsvikens båtklubb är belägen runt hörnet.
Detaljbild från den gemensamma trädgården.
Del av Nynäshamns hamn.
Nynäs rökeri är belägen i fiskehamnen med butik och servering. Öppet året runt.
Trevliga Hamnbageriet.
Nynäshamns kyrka är vackert belägen med utsikt över staden och skärgården.
Destination Gotland tar dig smidigt till Gotland på ca 3 timmar.
Planlösning.

Reportage

Det kryddiga Chokladhuset i Nynäshamn

3488320086_965476fd34_o

På Änggatan 5 i Nynäshamn, ligger ChokladHuset. Här bakar Louise praliner och tårtor. Det har hon gjort på heltid i snart 13 år nu. Hon har skapat Nobelfestpralinen tre år i rad och hennes bröllopstårtor är hett eftertraktade.

Donald Högbergs lyft för Folkets Hus i Nynäshamn

Donald 1

Nynäshamn. Folkets Hus i Nynäshamn har på mindre än fem år gått från att vara en nersliten, dammig byggnad till att vara stället där Nynäshamnsborna kan mötas, dansa, sjunga, äta och dricka gott, se teater, film och opera.

Levande bryggerikultur i Nynäshamn

Bryggeri 1

Nynäshamns Ångbryggeri tog sitt namn efter det uppköpta och nedlagda H Andréns Ångbryggeri, sedermera Nynäshamns Ångbryggeri. Tolv år senare är det ett prisbelönat företag. Bedarö Bitter är sedan 2007 med i Systembolagets ordinarie sortiment.
– Vi vill fortsätta med att brygga roligt öl och vi ska flytta in fler tankar, så att vi kan brygga mer specialöl, säger Tony Magnusson, en av eldsjälarna och grundarna.

Fördel Nynäshamn – nära till havet och till Stockholm

Fördel med nynäs 1

Kaj Karlsson är uppvuxen i Nynäshamn, han har pappa och halva sin familj här. Nu funderar han på att flytta tillbaka tillsammans med sin sambo Nathalie Ahlstrand. – Vi har fått ett gradvis ökat behov att bo nära havet och det är en naturlig tillhörighet som det känns bra att bejaka, berättar han. Nathalie Ahlstrand […]

Rökeriet – en turistmagnet i Nynäshamn

Rökeriet 1

Nynäshamn. Vid fiskehamnen i Nynäshamn ligger Nynäs Rökeri och Fiskbutik, det har den gjort i nästan 25 år. Här kan kunderna handla dagsfärsk- och nyrökt fisk, köpa med sig färdigmat eller äta en god måltid direkt på uteserveringen. – Rökeriet och butiken har öppet året runt, hit kan man alltid komma för att äta fisksoppa, […]

Historien om Villa Strandskoga vid havet i Nynäshamn

Villa strandskoga 1

Villa Strandskoga har varit älskat av många och berättelsen om platsen som huset ligger på är lång. Delar av den finns nedtecknad av Marie Louise Gifvars, barnbarn till Conrad och Hedvig Johnsson som byggde villan. Nu är det Veidekke Bostads tur att ta över och skriva vidare på historien om Änggatan 15 i Nynäshamn, där […]

Doppingens arkitekt inspirerad av sekelskiftets skärgårdsliv

Arkitekten inspirerar

Nynäshamn. När arkitekt Maria Fänge ritade husen i Kvarteret Doppingen, på sjötomten invid Nickstaviken i Nynäshamn, lät hon influenser från skärgårdsromantik, gamla sommarnöjen och hundraåriga lägenhetstraditioner möta nutid. Målet var att skapa en idyll för livsnjutare. – Hemma är världens viktigaste plats, anser Maria Fänge, arkitekt vid Brunnberg & Forshed. Redan när Maria kom till […]

Landskapsarkitekten berättar om planerna för Doppingen

Ladskaps artikel 1

Nynäshamn. I helgen bjöd Veidekke Bostad in till höstmys vid Doppingen. De som ville kunde gå en rundtur på tomten tillsammans med landskapsarkitekten Mattias Gustafsson från Urbio, som berättade om planerna för trädgården. – Det här är en fantastisk plats att jobba med, säger Mattias. Landskapsarkitekten Mattias guidade runt de intresserade och berättade bland annat […]

Prislista

Bostadsrättslägenhet

Lgh nr Antal rum Boarea Våningsplan Månadsavgift Begärt pris
4302 4 104 kvm 3 4 997 kr 4 995 000 kr
2202 4 104 kvm 2 4 845 kr Såld
4202 4 104 kvm 2 4 845 kr Såld

Fler projekt