Sisjödal, Göteborg

Vi planerar för moderna lägenheter i ett helt nytt bostadsområde i populära Askim. Här bor du i ett högt och lummigt läge, granne med ett naturreservat, nära havet och samtidigt inte långt från centrala Göteborg.

Området ligger i gränslandet mellan naturreservatet Sandsjöbacka och ett redan väletablerat bostadsområde i Askim med småhus och grundskola. Vi planerar för ca 120 bostadsrätter med bästa utsiktsläge, och i projektet ska även en ny förskola byggas i direkt anslutning till de nya bostäderna. Just nu pågår förberedelse för arbete med infrastruktur i området.

Detaljplanen har vunnit laga kraft och vi har nu påbörjat planeringen för det nya området i detalj.

Perfekt läge i västkustidyll

Läget är minst sagt perfekt. Den populära bad- och fiskesjön Sisjön, som gett området sitt namn, når du på en kort promenad. I grönområdet runt sjön finns fina elljusspår för promenader och löprundor. Till västkustidyll med salta bad är det inte mer än knappa tre kilometer. Tycker du om att spela golf har du Sisjö golfklubb med en 9-hålsbana precis runt knuten. Samtidigt är det nära till det pulserande storstadslivet. Göteborgs centrum ligger endast 8 kilometer bort och nås smidigt med buss och bil.

Nära till all slags shopping

Säg en butikskedja, vilken som helst, så kan vi nästan garantera att du hittar den inom ett kort avstånd från det nya bostadsområdet. Här bor du med bekväm närhet till alla stora matvarukedjor, till exempel Ica Maxi, Willys, Coop och Hemköp. På två och en halv kilometer når du Frölunda Torg, ett nyrenoverat köpcenter med nära 200 butiker där du kan handla kläder och inredning, uträtta bankärenden eller ta en fika. I närheten hittar du även Sisjöns handelsområde och shoppingcentrumet 421 i Högsbo.

Ett område under utveckling

Sisjön är ett område som genomgår en stor förvandling. Målet är att Sisjön ska gå från att vara en plats för verksamhet och industri, till att vara ett blomstrande område med bostäder och handel nära hav och natur. Just nu genomför Trafikkontoret en projektering av den nya vägen intill området, vilket kommer att pågå under kommande höst. Vägen kommer därefter att anläggas under hösten 2016.

Låter detta som en adress för dig? Anmäl ditt intresse här.

Läs mer:
www.sisjödal.se
www.frolundatorg.se
www.421gbg.se
Stadsdelsnämnden Askim

Bilder

I närheten ligger Sisjön, som gett området sitt namn
Eljusspår i området
Runt sjön finns fina promenadmöjligheter

Reportage


Prislista

Det finns för tillfället inga objekt upplagda för detta projekt

Fler projekt