Skegriero. Skegrie

Drömmen om öppna landskap
Idyllen ligger närmare än du tror. Strax utanför Trelleborg och på perfekt pendlingsavstånd från Malmö – bara 10 minuter med bil och 22 minuter med buss. På vackra Söderslätt hittar du Skegrie - en riktig drömadress att växa upp på.

En ambitiös satsning på bra skola och dagis gör livet till en lek för de små och bekvämt för föräldrarna. Här, strax intill skola och förskola, bygger Veidekke Bostad radhus som passar barnfamiljen perfekt.
På skolan finns även byns bibliotek, vilket lockar både unga och gamla att komma hit och prata eller låna böcker.

Aktiviteter på nära håll
Det finns gott om gemyt och trevligheter på nära håll. En kort promenad och du är vid mysiga Slättarps Gård som har restaurang, café och butik. After work, temakvällar och annat skoj står på programmet och bidrar till att livet på landet har överraskande mycket på gång. Promenerar du vidare kommer du till Västra Värlinge där du inspireras av ett unikt sortiment av inredningsdetaljer som ger hemmet det där lilla extra.
Vill du vara med i fotbollslaget söker du dig bort till idrottsplatsen där Skegrie BK tränar både unga och gamla talanger.

Skegrie almost by the sea
Många har sagt ja till kärleken i byns vackra kyrka som vittnar om att byn var något av ett centrum på Söderslätt under 1500-talet. Fler spännande byggnader är Skegrie mölla. Från den lilla kullen utanför får man en härlig vy och kan till och med se havet som ligger förvånansvärt nära. Kanske är det därför byn så skämtsamt använder sin slogan ”Skegrie, almost by the sea”?

Bilder

Slättarpsgården drivs av Charlotta och hennes make.
Slättarpsgården-hembakade pajer

Reportage

Slättarps Gård

skegriero-storytelling

– Åh, så mysigt här är.

Oavsett vilken dörr du väljer att stiga in genom är känslan den samma och du slås av hur mysigt här är. Att kliva in i den smakfullt ombonade miljö som Slättarps Gård erbjuder gör något med själen.

Prislista

Det finns för tillfället inga objekt upplagda för detta projekt

Fler projekt