Svea Serenad, Östermalm

Drömmen om ett generösare stadsliv
Tänk dig att du bor på en plats där stadens energi finns runt hörnet och Djurgårdens och Lill-Jansskogens trivsamma rekreationsområden finns nära till hands att njuta av i vardagen. Här är enkelt att leva med endast några få minuters promenad till Östermalms oändliga utbud av shopping, kultur, restauranger och mysiga caféer. Här, mitt bland behagligt blandad arkitektur från olika tidsepoker, uppförs ett helt unikt boende granne med den nya Musikhögskolan. I den tredje och sista etappen som vi valt att kalla Svea Serenad förverkligas drömmen om ett generösare stadsliv.

Anmäl dig för att få mer information om projektet.

Svea Serenad är den tredje etappen i Sveakvarteren, tillsammans med Svea Fanfar och Svea Symfoni bildar husen en hästskoformad byggnad som skapar en omfamning av Musikhögskolans nya spännande lokaler. Det första man möts av är den lugna, tidlösa fasaden med höga franska fönster vilket ger ljus och liv.  I Svea Serenad har lagts stor omsorg på den exteriöra kvaliteten, där materialen är noga utvalda för att bli vackrare med tiden. Portar och trappuppgångar har fått utsmyckningar som signalerar klassisk tidlöshet. Här bygger vi bostäder där historia och kultur möter alla urbana krav på smakfull design, hänförande arkitektur och unika detaljer.

Våningarna i Svea Serenad är omsorgsfullt planerade för att passa ett modernt stadsliv. Öppenheten är påfallande och ger en tydlig kontakt mellan de olika rummen. Tack vare de stora fönstren och balkongerna får du ett maximalt ljusinsläpp och generös utsikt. Utblickarna över den moderna Musikhögskolan och Stadions vackra båge är en attraktiv mix av historia och nutid. Våningarna är designade för att kunna skapa ett tidlöst och vackert hem. För att skapa en personlig känsla och stil har vi noga valt ut tre inredningskoncept att välja mellan. Kvaliteter såsom dold rördragning, golvvärme och slätmålade tak och väggar gör att du får väldigt goda förutsättningar att möblera precis som du vill ha det.

Som en extra guldkant i vardagen finns Svea Serenads lounge, en källa för upplevelser och livskvalitet. Här kan du umgås med grannar och vänner, bjud till fest när något ska firas, träna i gymmet eller låt barnen umgås i chill out området när du tar en kaffe och läser tidningen. Loungens värdinna är en tillgång för dig som boende, hen kan hjälpa till med diverse praktiska tjänster, att lämna in kemtvätt, boka tid för däckbyte eller vattna blommorna när du är bortrest. I loungen finns även tre övernattningsrum, modernt utrustade med dubbelsäng, bäddsoffa och eget badrum. Här kan långväga gäster övernatta när de kommer på besök, praktiskt och bekvämt. Kort sagt, här finns allt som gör det enkelt att leva och bo. Välkommen till Svea Serenad, ett kravlöst och vackert boende på Östermalm. För ett generösare stadsliv!

Svea Serenad är ett bostadsprojekt som genomförs i samarbete mellan Selvaag Bolig och Veidekke Bostad.

Plussbolig®
Svea Serenad är ett så kallat Plussbolig. Plussbolig är ett koncept som utvecklats av det norska bostadsföretaget Selvaag och som blivit en stor framgång i Norge. Idag finns ca 1 500 färdigbyggda bostäder i Norge och Sverige enligt Plusskonceptet. Svea Symfoni och Svea Serenad är det tredje Plussprojektet i Sverige.

 

Bilder

Bilden visar en illustration över hur Sveakvarteren kommer se ut när det är färdigbyggt
Drömmen om ett generösare stadsliv
Drömmen om ett generösare stadsliv
Exteriör mot Löjtnantsgatan
Exteriör mot Lidingövägen
Exteriör vid nya parken
Balkonger där det är lätt att umgås
Våning med fönster i tre väderstreck
Våning med stor balkong i söder
Våning med L-format kök och med plats för flera middagsgäster
Vardagsrum med mycket ljusinsläpp
Kökskoncept Sterling
Kökskoncept Platina
Kökskoncept Graphite
Master bedroom med eget badrum
Badrum med inspiration från ombonade hotellbadrum
Badrum med kvalitativa grundmaterial och goda förvaringslösningar
Svea Serenad - ett generösare stadsliv
Översikt
Stockholms Stadion
Östermalmshallen
Östermalmshallen
Östermalmshallen
Humlegården
Humlegården
Humlegården

Reportage

Restaurang Proviant med vardagslyx runt hörnet

proviant-3

Ute drar decembervindarna snålt om öronen men inne på restaurang Proviant Gärdet vid Valhallavägen är stämningen varm och gemytlig. En pärla till kvarterskrog med liv och rörelse. Här sitter gästerna utspridda i små öar, med jobbdator eller i varandras sällskap. Ett barn busar omkring medan föräldrarna lugnt dricker upp det sista av kaffet. Förmodligen har de inte långt hem, kanske en eller högst fyra trappor upp med hissen till lägenheten i nyproduktionsprojektet Svea Fanfar.

Prislista

Det finns för tillfället inga objekt upplagda för detta projekt

Fler projekt