Vikhems Trädgårdar

”Vi älskar allt med vårt nya hus”

Vikhems Trädgårdar

VIP-säljstartad
Region Skåne
Staffanstorp
Vikhem
Radhus
Bostadsrätt
30
4-5
VIP-säljstartat
från kvartal 3, 2019

Johanna Willcox och Johan Nygren bor i ett Veidekkehus i Brf Råby Lycka, det är ett likvärdigt hus som nu planeras i Vikhems Trädgårdar. Idag är vi på Veidekke Bostad på besök hemma hos paret för att se hur det har gått för dem med nya huset. Hur trivs de så här några månader efter inflyttning? Innanför dörren möts vi av ett trendigt hem med vackra detaljer. Det råder ingen tvekan om att det finns ett stort inredningsintresse hos paret. Medans fotografen tar bilder berättar Johan och Johanna om sin resa fram till nytt hem.

Längtade efter en tyst bostad
Johanna bodde i en nybyggd lägenhet på Väster i Lund men hade en dröm om att få bo i hus. Hon längtade efter att få ha det riktigt tyst omkring sig och slippa ljud från grannarna. Hennes krav var att det skulle vara ett hus som låg i utkanten av stan men ändå med cykelavstånd till centrala Lund. Johan bodde även han i en lägenhet i Lund och de båda hade inte träffats länge när Johanna började gå i hustankar.

– Jag har en kompis som arbetar på Veidekke och en annan som bor i ett Veidekkehus vid Kalkbrottet i Limhamn så jag kände till företaget. När jag besökte min väns hus i Limhamn första gången blev jag superimponerad. Det hade en bra planlösning och väldigt smart dold förvaring. En dag när jag satt och letade hus såg jag Brf Råby Lycka i Lund som också visade sig vara ett Veidekkehus. Jag bokade tid med mäklaren och det slutade med att jag köpte huset, berättar Johanna.

Blev sambos i nya huset
Under byggtiden bestämde paret sig för att även Johan skulle vara delägare i huset. Och ett och ett halvt år efter att Johanna hade skrivit på papperna blev det dags för inflyttning. Det blev en smått kaotisk dag. Johan fyllde 40 och Johanna hade planerat en stor överraskningsfest dagen därpå.

– Först klockan 16 fick vi komma till med flyttbilen och det blev fullständig kalabalik. Det var ju otroligt viktigt att snabbt få ordning på gästrummen då vi skulle ha besök från Stockholm. Som tur var hölls festen inte i nya huset utan på annan plats. I några veckor rådde det kaos i huset. Det var rörigt men samtidigt väldigt kul, berättar Johanna.

Vad tycker ni nu om ert nya hus?
– Vi älskar allt med huset. Vi valde ju att inreda vinden och vi kan inte ens föreställa oss att inte ha den. Vi har ingen TV på nedervåningen utan tredje våningen fungerar som ”klassisk gillestuga” fast på vinden istället. Planlösningen känns genomtänkt, det finns mycket eluttag och smarta lösningar, säger Johan.
– Vi älskar även de stora fönsterpartierna och att huset är extremt tyst, vi hör aldrig något från grannarna. Och då har de ändå tre barn, fyller Johanna i.

Hur gick tankarna när ni skulle göra era inredningsval?
– Det var väldigt roligt att få vara med och påverka materialval. Fast egentligen har vi inte gjort speciellt mycket inredningsval. Mycket är standard. Några val vi har gjort är tillval av trappa, induktionshäll, köksö och en lite bättre diskmaskin. Och inredning av vinden förstås vilket ger ett hem där det både finns plats att umgås och att göra något bara för sig själv, säger Johan.

Var ni alltid överens om inredningsvalen?
– Nej, trappan valde Johanna utan min vetskap, ek med vita sättsteg fastän vi hade bestämt furu, berättar Johan och ler lite retfullt mot Johanna innan han fortsätter:
– Men det blev ju väldigt bra och jag är glad att det blev denna även om den kostade lite mer pengar än standardtrappan. Vi har generellt ganska lik smak så vi har inte behövt bråka om valen.

Hur har kontakten med oss på Veidekke Bostad varit?
– Jättebra. Det har varit en bra resa fram till inflyttning, tydlig och lagom mycket information och vi har kunnat lita på processen, säger Johan.

Har era förväntningar på huset uppfyllts?
– Absolut, det är ett himla fint hus med genomtänkta lösningar och fina detaljer. Vi är jättenöjda med både vår bostad och med området. Här är lugnt och skönt, säger Johanna.

Text: Charlotte Andersson

”Vi kan inte ens föreställa oss huset utan vinden”, berättar Johanna och Johan.
278540_027
Tredje våningen fungerar som gillestuga fast på vinden. Johan och Johannas hus är ett gavelhus vilket ger ytterligare ett fönster som ger extra mycket ljus.
278540_030
Mysig läshörna på tredje våningen.
278540_040
Rymligt ljust badrum med fönster.
278540_053
Rofyllt sovrum.
278540_078
Gott om plats för matlagning.
278540_089
Ljust praktiskt kök.
278540_068
Gott om plats för gäster.
278540_092
Öppna ytor med stora fönsterpartier.
278540_065
Direktutgång från vardagsrummet till uteplatsen.

278540_005 - Kopia - KopiaVi som bor här: Johanna Willcox
och Johan Nygren
Jobbar som: Barnsjukgymnast och Optikerassistent
Vårt hus ligger på: Fyndvägen, Lund
Bäst rummet i huset: Den inredda vinden