Malmö Living, Södra Nyhamnen

All världens mat utanför din dörr!

Malmö Living, Södra Nyhamnen

Till salu
Region Skåne
Malmö
Södra Nyhamnen
Lägenhet
Bostadsrätt
86
1-4
Säljstartat
Kvartal 4, 2019 - kvartal 1, 2020

Danska smörrebröd, pad thai, sill från Tjörn, hamburgare på amerikanskt vis eller varför inte sushi? Våra nya lägenheter har Centralstationen som en av sina närmsta grannar. Och denna plats är ju sedan några år tillbaka inte bara en station utan mycket mer. Bor du här kan vi nästan lova att du inte behöver gå hungrig igen!

Inne på Centralhallen på Malmö centralstation trängs matställena med varandra. Ljuset flödar ner genom takfönstren i det höga välvda taket och doften av pad thai blandas med doften av svensk husmanskost, kanske wallenbergare med potatismos? Så här en stund innan lunch råder ett ganska lugnt tempo men om bara någon timme, vid lunch, blir det livligt i hallen.

Hela Centralstationen rymmer över 30 caféer, restauranger och butiker varav många av matställena ligger i Centralhallen. En av dessa är matbaren och delikatessen Salt & Sill Deli. Detta är verkligen stället för dig som älskar fisk och skaldjur. Här kan du sitta ner för ett par ostron och ett glas bubbel eller varför inte beställa in en räkmacka med handskalade räkor.

Bubbel på väg till Barcelona
Restaurangchefen på Salt & Sill Deli heter Anna Harald. Hon berättar att de har funnits i Centralhallen sedan mars i år.
– Centralhallen är en vacker byggnad och det är kul att man har bestämt sig för att bevara den. Här finns en bredd av matställen och vi har öppet 7 dagar i veckan. Här hittar man allt från snabbmat till husmanskost.

Vem är er typiska kund på Salt & Sill?
 Det är människor som arbetar i närheten som uppskattar bra lagad mat, vi har stammisar som äter här varje dag. Andra väljer att påbörja resan hos oss, det är lite flygplatskänsla här, man kanske stannar till för ett glas vin på väg till Barcelona. Vi har även de som bor i närheten som kommer förbi och köper med sig mat hem.
Vad ska jag inte missa att prova hos er?
 Sillplankan. Vår signaturrätt med 6 olika sorters sill, lagrad ost, bröd och smör, rödlök, nypotatis, ägg och gräddfil.
Vad ska jag inte missa hos de andra krögarna?
 Det finns ju smörrebröd här, de är väldigt goda. Vid spår 10 finns Bistro Royal, fine dining med fantastisk mat.

En smak av Västkusten
Salt & Sill Deli har sina rötter på Klädesholmen på Västkusten och har även filialer på Centralstationen i Göteborg och på Tjörn. På Klädesholmen driver man även Sveriges första flytande hotell.
 Från vår delikatess kan du beställa skaldjur i alla dess former. Musslor, kravmärkta från Mollösund, ostron och diverse sillinläggningar har vi alltid hemma. Dessutom hittar du diverse fisksorter såsom makrill, böckling, varm och kallrökt lax. Vi har även take away som man kan ta med sig hem och värma och olika kalla sallader. Du kan även köpa röror såsom skagen, aioli, gubbröra och andra delikatesser såsom knäckebröd, marmelader och kryddor, berättar Anna Harald.

Text: Charlotte Andersson   Foto: Salt & Sill Deli

Centralhallen
Byggdes: På 1880-talet och fungerade som ankomsthall
i nästan 40 år innan stationen byggdes om.
Öppettider: Mån-fre:10-20.00, Lör-Sön:10-18.00
Stationens butiker, caféer och restauranger: Läs mer
Salt & Sill Deli Malmö: Läs mer

Centralhallen med restauranger och caféer på rad.
Sillplankan, signaturrätt på Salt & Sill Deli.
Salt & Sill Deli har även en uteservering för soliga dagar.