Borstahusen, Etapp 3

Borstahusen – Platsen där allt är lite vackrare

Borstahusen, Etapp 3

Till salu
Region Skåne
Landskrona
Borstahusen
Lägenhet
Bostadsrätt
37
2-5
Säljstartat!
November-December 2018.

Idylliska Borstahusen är lätt att förälska sig i. Här är havet lite blåare och blommorna lite vackrare. Det tycker i alla fall vi på Veidekke Bostad. Kolla in de här bilderna från juli och avgör själv.

Bildspel Gatuhusen Borstahusen GatuhusenKLAR

Gatuhusen  Mysiga kvarter och trånga gränder

Termometern visar över 25 grader och inga moln syns på himlen när Veidekke Bostad besöker pittoreska Borstahusen. Badsugna semesterfirare trängs på bryggor och strand. I vattnet måste det vara varmt för många vågar sig i för ett dopp.

Vi letar oss in bland gatuhusen nära stranden. De trånga gränderna är mysiga att promenera omkring i och vittnar om Borstahusens långa historia. Överallt i de välskötta trädgårdarna prunkar vackra blommor i alla möjliga kulörer. Stockrosor, petunior och tagetes ramar in husen och ger oss en känsla av att befinna oss utomlands.

Bildspel Gatuhusen Borstahusen HamnKLAR

Hamnen  Här har du färsk fisk året om

Nere i hamnen guppar fiske- och fritidsbåtar lugnt och måsarna skrattar. Fiskrestauranger och fiskbutiker trängs med fiskehoddor och med det anrika Pumphuset. Inne i en av de röda bodarna mitt bland matjesill, hovmästarsås och rökt fisk står årets Borstahusprofil 2014 i köket och gör grillspett. Han heter Per ”Pelle” Bengtsson och äger Sund sill förädling. Butiken har han haft i ett år nu men Borstahusen har varit fiskebåtens hemmahamn i snart 10 år. Ursprungligen kommer Pelle från Ven rakt över sundet.

Hur kom det sig att du blev utsedd till årets Borstahusprofil?
 Motiveringen var bland annat att jag hade vågat satsa på det som en gång lade grunden för Borstahusen, värnar om mina råvaror och har generösa öppettider. På Sund Sill har vi öppet året om och vi gör nästan allt själv. Lägger in sill, gör såser, röker och fiskar.

Vilken fisk är godast denna tiden på året?
 Rödspättan är bra nu på sommaren. Den leker i mars och därefter äter den upp sig och blir riktigt god. Köper man den i höst är den också god men innehåller rom.

Bildspel Gatuhusen Borstahusen brygga tallBryggor och strand – Doften av solkräm och salt

Efter en runda i hamnen tar vi en promenad längs med stranden. Stora kylväskor blandas med brassestolar, luftmadrasser och färgglada handdukar. Det doftar solkräm och salt. På bryggorna är det viss trängsel. Det är många som vill ta ett dopp i det blå.

Ett tips om man vill göra något lite annorlunda under sin dag på stranden är att bege sig ut på Lill-Olas snorkelled. Leden är utmarkerad med 19 bojar uppdelade i två slingor. Följer man bojarna ner under vattnet så hittar man skyltar som berättar om havslivet. Så ta med dig cyklop och snorkel och bege dig ut!  Mer om detta samt karta hittar du här.

Bildspel Gatuhusen Borstahusen GatuhusenKLAR2Landskrona Golfklubb – Banor med en utsikt!

För dig som tycker om golf har du Landskrona Golfklubb bara runt hörnet. Här finns två banor, Erikstorpsbanan och Hildesborgsbanan. Båda med fantastiska vyer över Öresund, Ven och vacker natur. När energinivån blir låg har du restaurangen Erikstorps Kungsgård precis vid klubbhuset. ”Här hittar ni något för alla tillfälle. Från en latte till en avsmakningsmeny” skriver restaurangen på sin facebooksida.

Bildspel Gatuhusen Borstahusen campingKLAR2Semester och camping – Med extra allt!

Söder om hamnen träffar vi semesterfirarna Bertil Abrahamsson och Monika Södergren. De är på besök från Uppsala och bor på campingen i Borstahusen för första gången. Monikas bror har besökt Borstahusen tidigare och är även denna gång med på resan. Paret ska promenera in till Landskrona centrum för att köpa nya badbyxor. För Bertil har glömt sina hemma.

Vad tycker ni om Borstahusen?
– De som bor här har det himla fint. Vilka omgivningar och vilken strand! Här är väldigt mysigt, säger Bertil och tittar upp mot gatuhusen närmst stranden.

Spa med bubbelpool och bastu
Borstahusen är en underbar plats för semester. På nya Mötesplats Borstahusen, precis vid stranden och golfbanan finns såväl härliga platser för husbil, husvagn och tält som mysiga semesterstugor. Och när Borstahusens Camping och Borstahusens Semesterby nu har gått samman  och campingen flyttat norrut har hela anläggningen moderniserats och erbjuder bland annat spa med bubbelpool, behandlingar och bastu.

Text och foto: Charlotte Andersson