Borstahusen, Etapp 3

Kungsgården – Restaurang med stjärnstatus

Borstahusen, Etapp 3

Till salu
Region Skåne
Landskrona
Borstahusen
Lägenhet
Bostadsrätt
37
2-5
Säljstartat!
November-December 2018.

”Om någon vid bordet har en tår i ögat så är det av glädje”. Så står det om Erikstorps Kungsgård i en krogrecension i Hd. Efter dessa ord kändes det självklart för oss på Veidekke Bostad att åka och testa denna välrenommerade restaurang som visar sig vara delägd av den världsrankade kocken Daniel Berlin.

Inte många hundra meter från tomten där Veidekke Bostad ska bygga sina nya bostäder ligger golfbanan och Erikstorps Kungsgård. I den röda gården med vita knutar serveras det mat i toppklass. När vi på Veidekke Bostad kommer på besök blir vi bjudna på kyckling från Fridhillsgård med bakade jordärtskockor, persiljekräm och potatispuré. Och trots att vi är byggare och inga kulinariska experter vågar vi i alla fall påstå att detta är riktigt bra mat.

Stjärnkocken Daniel Berlin

Lugna bruncher, härliga luncher som långa helgkvällar kan Borstahusborna förvänta sig på Erikstorps Kungsgård. Ägarna till restaurangen är Jonas Westerberg som även driver Mötesplats Borstahusen och stjärnkocken Daniel Berlin, som också äger den berömda krogen med det egna namnet på Österlen.

Maten på Erikstorps Kungsgård beskrivs som ”närproducerad, ekologisk och i tiden”. Även vinerna är ekologiska. Inredningen är stilren och modern vilket bryts av bra av den gammaldags gårdskänslan med lågt i tak och vackra kaminer.

– Det är en väldigt inspirerande miljö för våra middags- och mötesgäster och företagare, säger Daniel Berlin.

Konferenser och högtider

Förutom restaurangverksamhet arbetar man även med konferenser, företags- och familjeevents. Här hålls det dryckesprovningar, bröllop och catering. Man uppmärksammar även gastronomiska högtider så som julen och Mårten gås.

– Att ta tillvara på våra skånska traditioner ser vi som en självklarhet, säger kökschefen Anton.

Den som är nyfiken på restaurangen kan boka bord direkt på Kungsgårdens hemsida eller svänga förbi för en lunch efter en runda golf på intilliggande golfbanan.

Text: Charlotte Andersson, Foto: Leo Erdfelt

Om Erikstorps Kungsgård

Vad: Restaurang med närproducerad, ekologisk mat.
Hitta hit: Lill-Olas väg 31, Landskrona, 0418-260 75
Hemsida: Erikstorpskungsgard.se
Facebook: Erikstorps Kungsgård

Fotograf Leo ErdfeltMenyn innehåller både rätter som serveras för sig och rätter som delas kring bordet.

Fotograf Leo ErdfeltPå Erikstorps Kungsgård serveras det mat i toppklass.

Fotograf Leo ErdfeltEkologiskt och närproducerat. 

Fotograf Leo ErdfeltVinerna på Erikstorps Kungsgård är ekologiska, naturliga eller biodynamiska.