Sjödalsterrassen, Brandstegen, Huddinge

Drömmen om en oas nära centrum
Drömmen om en oas nära centrum förverkligas i Sjödalsterrassen. I helt nya stadskvarter bygger vi nya Svanenmärkta bostadsrättslägenheter om 1-5 rok. Vår ambition är att skapa en plats där energi och lugn går hand i hand. En plats där det är lätt att leva, umgås och må bra med familj och vänner.

Ett boende i Sjödalsterrassen erbjuder ett stort utbud av livskvalitet. Alla lägenheter får en uteplats eller balkong. Här finns både garage för cyklar och bilar. Och självklart har vi sett till så att hissen går direkt ner i garaget. Uppe på taket skapar vi en riktigt härlig oas i form av en takterrass där det finns utekök med grill, matplatser, sittgrupper, ett soldäck och ett uteschack med stora pjäser. På innergården är fokus på lek för de allra minsta men också avkoppling för vuxna.

Det är den lugna och sköna tillvaron som välkomnas i Sjödalen i Huddinge. Det nya stadskvarteret kommer att blandas med lokaler, grönska och inbjuda till en aktiv fritid för en modern livsstil. Nu inleds omvandlingsarbetet av Storängens industriområde och först ut är kvarteret Brandstegen.

Bussen den stannar utanför porten och på promenadavstånd ligger Sjödalsparken, Huddinge Centrum och Huddinge station. Huddinge centrum kantas av gator med små sidogränder. Runt Forelltorget och Sjödalstorget finns ett åttiotal kläd- och matbutiker, restauranger, caféer, gym, apotek och systembolag. Kringliggande förskolor och skolor nås på nolltid eller några minuter via cykelvägar, kollektivtrafik och promenadstråk.

För dig som värdesätter en aktiv fritid finns det mycket att välja mellan. I närområdet finns Friskis & Svettis och Sats som bägge har ett stort utbud av gruppträning med bland annat jympa, yoga, spinning, gym och barnpassning. I närheten ligger också Rådsparken, med café, lekpark, utegym och andra aktiviteter för både stora och små. Österut breder sjön Trehörningen ut sig och där kan du plocka svamp, fågelskåda, bada eller ha en stilla picknick. Här finns även trevliga spår för en joggingtur och Sörmlandsleden passerar sjön. Trehörningen är en del av Paradisets naturreservat som är Huddinge kommuns största sammanhängande skogsområde. Även vintertid finns gott om utomhusaktiviteter. Gillar du längdskidåkning på finns b.la. Sörskogens el-ljusspår och gillar du utförsåkning tar du buss 714 till Flottsbro skidanläggning.

 

Bilder

Lounge på takterrassen
2 RoK - Vardagsrum med balkong i söderläge
Utekök och matplats på takterrassen
3 RoK - Vardagsrum med balkong i västerläge in mot gården
4 RoK - Vardagsrum med balkong i söderläge
Sjödalsterrassen
Sjödalsterrassen
Sjödalsterassen
Huddinge Station
Huddinge Centrum
Sjödalsparken
Huddinge Centrum
Sjödalsparken
Sjödalsterrassen
Sjödalsvägen
Sjödalsterrassen
Sjödalsterrassen
Storängen
Sjödalsterrassen
Sjödalsparken
Sjödalsparken
Sjödalsvägen
Sjödalsparken
Sjödalsterrassen
Sjödalsvägen
Sjödalsparken

Reportage

Innan jag dör vill jag bo…

Lisbeth foto_spadtag

En fredag i slutet av januari fylldes Storängens industriområde i Huddinge med folk och skratt. Tillsammans med förväntansfulla köpare samlades Veidekke, Huddinges kommunstyrelse och Miljömärkning Sverige som bl.a. ansvarar för Svanen, för att inviga ett första spadtag för Sjödalsterrassen. Huddinges första flerbostadsprojekt med takterrass.

Stig Melins pappa var granne med Bernadotte

Stig Melin 1

Huddinge. Kvarteret heter Brandstegen därför att Malmöföretaget Åsbrink & Co fanns i området vid Sjödalsvägen när kvartet bildades. De tillverkade hydrauliska brandstegar. Vill man veta något om historien kring det gamla industriområdet i Huddinge, ska man prata med Stig Melin. – Min pappa köpte tomten 1953, när den styckades av från Hörningsnäs Gård, berättar Stig […]

Ordkrusidull i Huddinge Folkets Hus

Folketshus1

Huddinge. Folkets Hus i Huddinge bjuder på kulturkvällar med sång och musik, olika konstutställningar och en årlig barnpoesifestival. – Meningen med Folkets Hus är att engagera så många som möjligt, därför försöker vi få fler föreningar att bli delaktiga, säger Gertie Lux, styrelseordförande. Huddinge Folkets Hus ligger på torget i Huddinge centrum, beläget i en […]

Huddinge Cykel året om

Huddinge Cykel

Vid pendeltågsstationen i Huddinge centrum står det tjockt med cyklar parkerade. Det är många som cyklar året om. Ett enkelt, miljövänligt och snabbt transportmedel. Mika Morén drev en cykelaffär på Söder i Stockholm, när han fick höra att den lilla lokala cykelaffären, som ligger på Sjödalsbacken 2, var till salu. – Jag köpte verksamheten av […]

Prislista

Det finns för tillfället inga objekt upplagda för detta projekt

Fler projekt