Flatås Park, Göteborg

”Jag förstår att många är intresserade av Flatås Park”

Flatås Park, Göteborg

Till salu
Västra Sverige
Göteborg
Högsbo
Lägenhet
Bostadsrätt
140
1-4
Från kvartal 4 2018

Till våren planerar vi att starta försäljningen av lägenheterna i Flatås Park. För att få en bild av bostadsmarknaden i Västra Göteborg tog vi en pratstund med mäklaren för projektet, Andreas Szalkowski från Bjurfors.

Hur är läget på bostadsmarknaden i Västra Göteborg?
– Det är en stor efterfrågan i hela Göteborg just nu och jag märker att allt fler efterfrågar nyproduktion. Jag tror helt enkelt folk är trötta på budgivningar, att hela tiden gå på nya visningar och tappa hoppet.

Vad mer tror du lockar med nybyggda lägenheter?
– Förutom det fasta priset upplever jag att många tycker det är skönt att få lite tid mellan köpet och själva inflyttningen, man kan liksom stressa långsamt. Genom olika val och tillval får man ju också chansen att direkt sätta sin personliga prägel på lägenheten. Tillsammans med alla nybyggnationsgarantier tror jag det utgör en trygghet att själv kunna vara en central del i processen.

Vad finns det för klara fördelar med att köpa i Flatås Park?
– Att det byggs i ett befintligt och levande område, där finns redan en väl fungerande infrastruktur med allt från kommunikationer till skolor. Sen är det ju ett riktigt guldläge med nära till både naturen i form av Änggårdsbergen och shopping på Frölunda Torg.

Hur tror du värdeförändringen på lägenheterna kommer att vara?
– Det är naturligtvis svårt att spekulera i, men fortsätter det som i dagens läge ser det väldigt ljust ut. Antalet nybyggnationer i Göteborg idag motsvarar inte på långa vägar efterfrågan.

Har du några tips när man ska börja leta ny bostad?
– Åk ut till området och känn på det. Gå till spårvagnen eller provcykla sträckan till ditt jobb, då är det lättare att föreställa sig en vardag där.