Flatås Park, Göteborg

Juni 2017 – Bygge på räls

Flatås Park, Göteborg

Till salu
Västra Sverige
Göteborg
Högsbo
Lägenhet
Bostadsrätt
140
1-4
Från kvartal 4 2018

Här i byggdagboken berättar vi hur ditt nya hem i Brf Flatås Park växer fram. Följ den spännande byggutvecklingen ända fram till inflyttningen!

I februari satte vi det första skoptaget i marken här i Flatås och redan nu är de tre lamellhusens grund tydlig. Genom en etappvis gjutning i elva delar är bottenplattan för garage och förråd på 5.000 kvadratmeter färdig före semestern. Under våren har vi grävt ur och schaktat bort cirka 16.000 kubikmeter sten, jord och grus. Marken här består både av berg och lera så vi har både sprängt och pålat för grunden. Pålningen hamnar naturligt på olika djup med ett medel på 17 meter. De längre pålarna slår vi ner och de grundare borrar vi ner. Innan gjutningen av plattan drar vi elkablage till framtida elrum samt rör och brunnar till källarlokaler.

Huset ska värmas upp med fjärrvärme och den installerar vi redan nu i grunden för att kunna använda den även för byggvärmen. Ett tillvägagångssätt som rimmar rätt med miljömärkningen av huset, Svanenmärkning, men också med vår effektivitetsambition. För dessa hus bygger enligt en egen metod som vi kallar Veidekke Max vilket innebär att vi monterar huset utefter ett koncept med prefabricerade byggdelar. Varje lägenhet byggs upp runt omkring en färdig och plomberad badrumsmodul dit all installation kopplas. Dessa moduler bygger vi redan nu i en inomhusmiljö i Sala med alla de boendes tillval installerade och klara. Förfarandet garanterar rätt kvalitetsnivå och en snabb byggprocess. Dessutom får de boende ett badrum som i stort sett är helt orört då det inte öppnas förrän alldeles i slutskedet. Efter semestern är det dags och de första badrumsmodulerna levereras vecka 37 och sedan tar varje husstomme endast tio veckor att montera från tå till femte våningens topp.

Nyligen stod den nya action- och lekparken redo mellan Veidekkes fastighet och skolan. Bredvid har också en ny fotbollsplan med konstgräs anlagts. Håll ögonen öppna för i augusti invigs parken under Flatåsdagen som bjuder in till fest, musikunderhållning och spännande aktiviteter!

Vi önskar en trevlig sommar och är tillbaka igen med en ny rapport i slutet av augusti!

 

Gjuten platta
Här gjuts en deletapp av bottenplattan

 

Byggkran
Byggkran för tunga lyft…

 

 ...som går på räls
…som går på räls för att nyttjas över hela plattan

 

Hissförberedelse
Här blir det hiss!

 

Källare med väggar
Del av källaren har fått väggar

 

Parken utanför
Härligt grönområde precis utanför…

 

Lummig lekpark
…med lummigt inbäddad lekpark

 

Ny fotbollsplan
Ny fotbollsplan med konstgräs