Hököpinge, Vellinge

Drömmen om livet på landet
Har du tröttnat på stressen och längtar efter gott om utrymme för hela familjen? Då har du kommit helt rätt. Här råder en skön lunk som gör det lätt att varva ner. Du bor mellan äng och hav och ändå är det bara några kilometer in till stan. Hököpinge är en lugn och mysig plats där man känner anorna från svunna tider och samtidigt lever här och nu.

Dags för mer uteliv? Välkommen hit!

Nu förgylls byn med nya bostäder – såväl radhus som friliggande villor. Som Höpingebo tillhör du Vellinge kommun där skola och omsorg är väl utbyggt och där barnen snart kan se fram emot nya spännande lekmiljöer alldeles runt knuten.

Egenodlat och nära till stan

Hit flyttar alla som uppskattar naturen och som samtidigt vill ha nära till storstan. För den som gillar gårdsbutiker med egenodlade råvaror är detta himmelriket. En liten cykeltur bort handlar du den goda maten på Hallongården och Gessie Potatis.

Cykeln till Malmö

För friskusen kan det vara bra att känna till att cykelbanan tar dig hela vägen in till Malmö. Om det inte räcker med motion, kan du ta en lång skön promenad i området. Är du på socialt humör finns det många grannar att bjuda in.

Allt på plats och gott om plats – det är livet i Hököpinge.
Missa inte att anmäla ditt intresse så du är med från start.

Bilder

Hököpinge - Ett paradis för barnen.
Här har du skånsk idyll i modern tappning.
I Hököpinge tar man cykeln.
Mysiga miljöer vid förskolan.
Idylliskt för den hästintresserade.
Här växer grödor av alla dess slag.
Här finns boende för alla.
Lantligt men nära hela Öresundsregionen

Reportage

Hököpinge – Barnens paradis och nära till allt

DSC_0084 - Kopia (4)

Sandpjätt, vinterpjätt och leka pirat. Förslagen från 7 åriga Morris på vad man kan göra på den nyanlagda lekplatsen i Hököpinge är många.
– Hököpinge är den perfekt lugna byn med stor trygghet för barnen. Samtidigt har man nära till både Malmö, Vellinge och Trelleborg, säger mamma Jeanette Jensen Johansson.

Här är färsk potatis och söta hallon aldrig långt bort

Foto: Hans Jonsson

På den grönskande skånska slätten är det just nu många gårdsbutiker som skördar sina egenodlade råvaror. Bara en kort cykelresa från Hököpinge kan man ta sig till några riktiga guldkorn, som Hallongården och Gessie Potatis.

Prislista

Det finns för tillfället inga objekt upplagda för detta projekt

Fler projekt