Hovås Terrass, Göteborg

Drömmen om skönt stadsliv vid havet
I Nya Hovås växer en modern blandstad fram med unika bostäder, personliga butiker och nya verksamheter. Du bor med närhet till hav och natur och med levande stadsliv direkt utanför din dörr.

Söder om Göteborg växer en ny, spännande stadsdel fram – Nya Hovås. Här byggs en småskalig blandstad i absolut världsklass, med renodlad arkitektur och brett utbud av affärer, restauranger, service och mötesplatser. Detta blir en plats för dig som vill leva det goda stadslivet – utan att behöva välja bort närhet till hav och natur.

Utbudet i den nya stadsdelen är minst sagt omfattande. Här läggs det extra omtanke på att skapa trevliga gångstråk och till gatuplanen i de nya husen handplockas en komplett mix av verksamheter och personliga butiker. Origohuset har en generös mix av service, handel, vårdcentral och träningsmöjligheter. Spektrumhuset, med sin gyllene fasad, rymmer inte bara butiker, restaurang, sportbar och bibliotek. Här finns till exempel en grundskola för årskurs 4–9 som faktiskt har sin skolgård på taket! Inte långt därifrån ligger Brottkärrsskolan med fina, moderna lokaler för årskurs 0–6. Lägg också till mode och skor i toppklass, barnkläder, tandläkare, skönhetssalong, yoga, blomsteraffär och en mycket välsorterad mataffär så inser du att vardagslivet i stadsdelen blir smidigt och bekvämt.

Och trots närheten till centrala Göteborg – 13 minuter med bil till Linnéplatsen eller drygt 20 minuter med avgångstäta bussar – är naturen ändå nära, likaså havet; på 10 minuter med cykel når du Amundö Marina, fina badplatser och restauranger med havsutsikt. Stora Amundön erbjuder natursköna vandringsstråk, fortsätt din cykeltur på den vackra gamla Säröbanan så är du inne i stan på 25–30 minuter. Löprundor i naturen, tennis, golf, gym och flera andra sporter gör Hovås till en aktiv och trivsam stadsdel.

Nya Hovås vision – en småskalig blandstad i världsklass – innebar från första stund att att åstadkomma något utöver det vanliga, något extra, i Hovås Terrass. Kvalitet, karaktär och hållbarhet har stått i centrum, liksom variation på ett harmoniskt sätt. Strukturen i husets exteriör utgår från den traditionella kvartersstaden genom skiftande taklutningar, höjder och fasader. Bostadsrättsföreningen omfattar total tre flerbostadshus och 116 Svanenmärkta lägenheter i storlekarna 1-5 rok. Bakom den spännande fasaden möter du ljusa och moderna lägenheter med varierande planlösningar för olika smaker och behov. Generösa uteplatser, balkonger eller terrasser är inkluderat liksom materialval av hög kvalitet.

Tanken bakom planlösningarna är att de ska upplevas som rymliga och generösa och ge varje lägenhet, oavsett storlek, så många kvaliteter som möjligt. Geometrin är harmonisk och det finns siktlinjer där man kan se genom ett rum till nästa och i många fall genom hela lägenheten. Rummen har bra proportioner och förvaringen är naturligt inbyggd. Stora fönster, med låga fönsterbänkar, leder in ljuset och ger fin kontakt med livet utanför. Ljuset, siktlinjerna och geometrierna skapar ett behagligt flöde i lägenheten. Självklart har vi tagit tillvara landskapets naturliga förutsättningar, väderstreck och tillgång till sol – allt för att skapa en trivsam och mänsklig boendemiljö. Detta är dock inte det enda självklara argumentet för att ta en seriös funderare på hur ditt liv skulle te sig här. Fler bekvämlighetspoäng plockar du hem med uppvärmning via bergvärme samt med Svanenmärkningens inverkan på material och isolering; låg uppvärmningskostnad och en hälsosam, tyst inomhusmiljö.

Låter detta som en adress för dig? Anmäl ditt intresse idag! Just nu pågår vår VIP-hantering och när den är avslutad kommer vi att hålla en officiell säljtart. Som anmäld intressent kommer du att få mer information om detta tillfälle via e-post.

Mer information om nya Hovås hittar du på nyahovas.se.

VAD INNEBÄR SVANENMÄRKT BOENDE?
Precis som diskmedel, schampo och batterier kan vara miljövänliga ska hus också vara snälla mot sin omgivning.
Läs mer här

Bilder

Drömmen om ett skönt stadsliv vid havet börjar i Hovås Terrass
Hovås Terrass, vy från Hovås Allé och Brottkärrsvägen (illustration)
De båda mindre huskropparna omsluter innergården från andra sidan (illustration)
Som en krona över kvarteret finns högst upp i den största huskroppen sju takvåningar (illustration)
Kökssnickerier från Marbodal och  vitvaror från Siemens är standard (illustration)
Väl tilltagna fönster i köksdelen ger ett härligt ljusinsläpp (illustration)
Marint liv på promenadavstånd.
Amundön med fina badplatser når du på 10 minuter med cykel
Packa fikakorgen för en skön dag vid havet
Vind i håret och sand mellan tårna.
Här samsas hav, natur, stad - och du.
I Nya Hovås hittar du allt från förstklassigt mode till färska råvaror i toppklass.
Möjligheter finns till vardagslyx med nybakat både till frukost och fika.
Nya kunskapsgallerian Spektrumhuset  är en central punkt i den nya stadsdelen
Här finns grundskola för årsk 4-9, med skolgård på taket! (Foto: Petra Björstad)
Sorelle Bistro ligger några snabba steg från din nya lägenhet (bild sorellebistro.se)
Här kan du äta lunch och middag, ta ett glas vin efter jobbet eller en enkel kaffe i solen
Även i närområdet finns många goda möjligheter när hemmaköket vilar, bl.a Hovås Kallbadhus
I Spektrumhuset hittar du även skobutiken YOKO YAP
Och Rebel Kids med kaxiga kläder för barn 0-16 år (Foto: Petra Björstad)
Unna dig en skön stund hos Ça Va, en exklusiv skönhetsstudio  med ett brett utbud av behandlingar
Och sväng förbi Billdals Blommor foch köp fräscha snittblommor till helgen
The House är ett kreativt co-workingkontor för dig som vill jobba i en inspirerande miljö
Gatuvy Hovås Allé (bilden är en illustration)
Områdesbild Nya Hovås

Reportage

En dag i Nya Hovås…

Tornugglan 1_besk

Kärnan i visionen om den nya stadsdelen handlar om att det ska vara gott att leva i Nya Hovås. Det blir en levande stadsdel som kombinerar citys puls med landets lugn.

Mer tid för fritid!

Springade_ben-748x500

I Nya Hovås finns alla bekvämligheter och det byggs en trivsam stadsdel för veckans alla dagar. Oavsett intressen kan du hitta din plats och gemenskap i närområdet.

Prislista

Det finns för tillfället inga objekt upplagda för detta projekt

Fler projekt