Doppingen, Nynäshamn

Drömmen om skärgårdsliv
Välkommen till denna unika skärgårdsidyll för riktiga livsnjutare som älskar havet. Endast 35 minuter från Globen. Direkt bedårande utsikt över Östersjön, egen sandstrand, båtbrygga och båthus inredd med festlokal och vedeldad bastu som ligger endast 25 meter bort.

I Doppingen reser sig fyra stycken trevåningshus med balkonger och verandor inspirerade av traditionellt klassiska skärgårdsvillor. Antalet lägenheter är 23 stycken, samtliga med en härligt varierande sjöutsikt efter årets alla årstider. Den västvända sjötomten erbjuder avskildhet och en privat strand med egen brygga. Där finns också ett gemensamt båthus för middagar och fester samt bastu. Tomtens sydöstra del utgörs av en lummig terrasserad fruktlund. Här bor man bekvämt och unikt, utan krav på varken snöröjning eller gräsklippning.

– Det är något magiskt över den här platsen. Det vackra ljuset, lugnet och stillheten. Det har varit väldigt viktigt att försöka bevara den känslan, säger arkitekt Maria Fänge.

Den nya motorvägen till Nynäshamn är smidigt anpassad efter landskapet med hänsyn till natur och miljö. Det tar endast 35 minuter att ta sig från Globen till detta genuina boende med havet som närmsta granne. De långa smala husen sträcker sig ner mot vattnet. Balkonger och generösa glasverandor ger god kontakt med den böljande omgivningen och en 180 graders utsikt.

Bilder

Lägenheterna sett från strandbrynet.
Fantastisk havsutsikt från den stora balkongen.
Matplats med 180 graders utsikt. En av lägenheterna på markplan.
Vardagsrum med sin karaktäristiska utsikt.  En av lägenheterna på markplan.
Från soffan har du vacker utsikt.  En av lägenheterna på markplan.
Vardagsrum.
Vardagsrum med öppen planlösning.
Kök med köksavskiljare.  En av lägenheterna på markplan.
Kök med rostfria vitvaror.
Kök med mycket arbetsyta och rostfria vitvaror.
Badrum.
Badrum med tvättstuga.
Badrum i master bedroom.
Entré.
Ljus och trevlig hall.
Rymlig hall.
Klädkammare i master bedroom.
Master bedroom.
Master bedroom.
Sovrum.
Sovrum med utgång till uteplats.
Insynsskyddat vardagsrum.
Omgivet av härlig natur och glittrande vatten.
Båthus med festlokal och bastu.
Magnifik vy från vattnet
Privat badbrygga.
Badplats i anslutning till båthuset.
Festlokal i båthuset med kök, övernattningsmöjlighet och badrum.
Vedeldad bastu tillhörande föreningen i båthuset.
Ritning på Båthuset som är föreningens festlokal.
Gröndalsvikens båtklubb är belägen runt hörnet.
Detaljbild från den gemensamma trädgården.
Del av Nynäshamns hamn.
Nynäs rökeri är belägen i fiskehamnen med butik och servering. Öppet året runt.
Trevliga Hamnbageriet.
Nynäshamns kyrka är vackert belägen med utsikt över staden och skärgården.
Destination Gotland tar dig smidigt till Gotland på ca 3 timmar.
Planlösning.

Reportage

Det kryddiga Chokladhuset i Nynäshamn

3488320086_965476fd34_o

På Änggatan 5 i Nynäshamn, ligger ChokladHuset. Här bakar Louise praliner och tårtor. Det har hon gjort på heltid i snart 13 år nu. Hon har skapat Nobelfestpralinen tre år i rad och hennes bröllopstårtor är hett eftertraktade.

Donald Högbergs lyft för Folkets Hus i Nynäshamn

Donald 1

Nynäshamn. Folkets Hus i Nynäshamn har på mindre än fem år gått från att vara en nersliten, dammig byggnad till att vara stället där Nynäshamnsborna kan mötas, dansa, sjunga, äta och dricka gott, se teater, film och opera.

Levande bryggerikultur i Nynäshamn

Bryggeri 1

Nynäshamns Ångbryggeri tog sitt namn efter det uppköpta och nedlagda H Andréns Ångbryggeri, sedermera Nynäshamns Ångbryggeri. Tolv år senare är det ett prisbelönat företag. Bedarö Bitter är sedan 2007 med i Systembolagets ordinarie sortiment.
– Vi vill fortsätta med att brygga roligt öl och vi ska flytta in fler tankar, så att vi kan brygga mer specialöl, säger Tony Magnusson, en av eldsjälarna och grundarna.

Fördel Nynäshamn – nära till havet och till Stockholm

Fördel med nynäs 1

Kaj Karlsson är uppvuxen i Nynäshamn, han har pappa och halva sin familj här. Nu funderar han på att flytta tillbaka tillsammans med sin sambo Nathalie Ahlstrand. – Vi har fått ett gradvis ökat behov att bo nära havet och det är en naturlig tillhörighet som det känns bra att bejaka, berättar han. Nathalie Ahlstrand […]

Rökeriet – en turistmagnet i Nynäshamn

Rökeriet 1

Nynäshamn. Vid fiskehamnen i Nynäshamn ligger Nynäs Rökeri och Fiskbutik, det har den gjort i nästan 25 år. Här kan kunderna handla dagsfärsk- och nyrökt fisk, köpa med sig färdigmat eller äta en god måltid direkt på uteserveringen. – Rökeriet och butiken har öppet året runt, hit kan man alltid komma för att äta fisksoppa, […]

Historien om Villa Strandskoga vid havet i Nynäshamn

Villa strandskoga 1

Villa Strandskoga har varit älskat av många och berättelsen om platsen som huset ligger på är lång. Delar av den finns nedtecknad av Marie Louise Gifvars, barnbarn till Conrad och Hedvig Johnsson som byggde villan. Nu är det Veidekke Bostads tur att ta över och skriva vidare på historien om Änggatan 15 i Nynäshamn, där […]

Doppingens arkitekt inspirerad av sekelskiftets skärgårdsliv

Arkitekten inspirerar

Nynäshamn. När arkitekt Maria Fänge ritade husen i Kvarteret Doppingen, på sjötomten invid Nickstaviken i Nynäshamn, lät hon influenser från skärgårdsromantik, gamla sommarnöjen och hundraåriga lägenhetstraditioner möta nutid. Målet var att skapa en idyll för livsnjutare. – Hemma är världens viktigaste plats, anser Maria Fänge, arkitekt vid Brunnberg & Forshed. Redan när Maria kom till […]

Landskapsarkitekten berättar om planerna för Doppingen

Ladskaps artikel 1

Nynäshamn. I helgen bjöd Veidekke Bostad in till höstmys vid Doppingen. De som ville kunde gå en rundtur på tomten tillsammans med landskapsarkitekten Mattias Gustafsson från Urbio, som berättade om planerna för trädgården. – Det här är en fantastisk plats att jobba med, säger Mattias. Landskapsarkitekten Mattias guidade runt de intresserade och berättade bland annat […]

Prislista

Bostadsrättslägenhet

Lgh nr Antal rum Boarea Våningsplan Månadsavgift Begärt pris Status
22024104 kvm24 845 kr-Såld
33024104 kvm34 997 kr-Såld
42024104 kvm24 845 kr-Såld
43024104 kvm34 997 kr-Såld

Fler projekt