Artillerigården Kviberg, Göteborg

Drömmen om en modern plats i historien
Bredvid Kvibergs ståtliga kaserner planerar vi för fyra flerbostadshus i en genomtänkt och trivsam stadsmiljö. Här finns orörd natur och en stor framtidstro med satsningar på idrottsverksamhet, butiker och restauranger.

Ett expansivt område med historia
Kviberg är en stadsdel rik på historia. Här finns bland annat några av Göteborgs största och äldsta marknadsplatser. Kvibergs Artilleriregemente, som invigdes 1895, är idag kulturminnesmärkt. Kvibergs historia som militärområde lever idag kvar i många av stadselens gatunamn. Stadsdelen växer i snabb takt. Många nya bostäder tar form och ett nytt köpcenter kommer inom några år att utvecklas i SKF’s gamla lokaler i Gamlestaden. Här planeras för en stor shoppinggalleria, restauranger och moderna kontorslokaler. Planer finns även på ett kulturhus. Göteborgs Stad har som ambition att knyta ihop Kviberg och Gamlestaden med varandra och på längre sikt koppla samman hela området med centrum och Göta älv.

Aktiviteter direkt utanför dörren
Utvecklingen av Kviberg har skett successivt där stadsdelens militära identitet bytts ut mot en tydlig profil inom idrott och hälsa. Kvibergs Park är ungefär lika stort som Slottsskogen och i området finns dessutom Sveriges största inomhusanläggning för beachvolley och en av landets största klätterhallar. Sommaren 2015 öppnade en Prioritet Serneke Arena – Nordens största multisportanläggning. På 45 300 m2 yta och 7 våningar erbjuds allt från längdskidåkning till handboll och fotboll, grundskola och gymnasium med idrottsinriktning, gym, föreningslokaler, skadeklinik, hotell, konferens, restaurang, bar och café.

Snabba kommunikationer till city
I Kviberg bor du bara tio minuter från centrala Göteborg och härifrån är det lätt att ta sig till skola och arbete. Närmaste spårvagnshållplats (Kviberg) når du på knappa två minuter och här trafikerar spårvagnslinjerna 6, 7 och 11 dygnet runt. Ett nytt resecentrum planeras i närliggande Gamlestaden som ska knyta ihop pendeltågen, spårvagnsnätet och ett flertal busslinjer. Kör du bil kommer du snabbt ut på både E20 och E45. Om du hellre väljer cykeln finns det fina cykelvägar hela vägen in till centrum.

Detaljplanen är antagen och har vunnit laga kraft, och därmed påbörjar vi nu vårt planerings- och projekteringsarbete för området.

Låter detta som ett område för dig? Anmäl ditt intresse här!

Bilder

Drömmen om en modern plats i historien
Koppla av och njut i en nybyggd lägenhet.
Idéskiss (bilden är en illustration., avvikelser i slutligt utförande kan förekomma)

Reportage


Prislista

Det finns för tillfället inga objekt upplagda för detta projekt

Fler projekt