Klätterträdet, Göteborg

Drömmen om ett citynära hak med grönskande tak
Klätterträdet är för dig som gillar nytänkande. Här bor du i en helt ny stadsdel, i ett modernt hus toppat med en stor, grön takterrass. Umgås, koppla av eller odla - högt ovanför Göteborgs stadsbrus!

Göteborgs första grönskande takterrass

Stadsodling är en växande trend i storstäder runt om i världen. Bland annat har fenomenet uppmärksammats i Brooklyn och Hong Kong där odlingar och grönska flyttat upp på taken. Med inspiration från bland annat New York, Köpenhamn och Rom har vi bestämt oss för att ta trenden till Göteborg och bygga stadens första gröna tak. Takterrassen på Brf Klätterträdet kommer att bli cirka 400 kvm stor vara en plats för umgänge, avkoppling, solning och odling.

Bara 6 minuter från Brunnsparken

Du som flyttar in i Brf Klätterträdet får ett av de absolut bästa lägena i Kvillebäcken. Huset byggs precis intill parken vid ån där du kan koppla av i den lummiga grönskan, och in till city har du endast 6 minuter över Göta älvbron med spårvagn, buss eller cykel. Kvillebäcken är ett nytänkande område som tar ett grönt perspektiv på allt. Det inspirerade oss att tänka ytterligare ett steg vid utformningen av Brf Klätterträdet och resulterade i den stora takterrassen.

Miljövänliga och välplanerade lägenheter

I Brf Klätterträdet finns det 81 ljusa tvåor och treor i olika former och storlekar. Planlösningarna är utmärkande smarta, alla lägenheter har fönster åt minst två håll och stora sovrum med plats för dubbelsäng. Huset byggs med målet att leva upp till kraven som ställs för att få certifikatet Miljöbyggnad Silver. Med extra tjocka väggar och isolerade glas i fönsterpartierna hålls energiförbrukningen nere och på köpet ger det bra ljudisolering. Bra standard på materialval, diskmaskin och mikro i köket, helkaklat badrum med tvättmaskin/torktumlare eller kombimaskin och genomgående ekparkett ger moderna och bekväma lägenheter som ger utrymme för en personlig stil. I huset finns även en föreningslokal med möjlighet för gäster att sova över.

En del av det nya Göteborg

Kvillebäcken ligger mellan Backaplan och Vågmästareplatsen och är en del av planerna för det nya Göteborg. Med ett centralt läge både på Hisingen och i förhållande till Göteborg city blir Kvillebäcken en modern del av stadsbilden. Och här finns allt, utan överdrift. Eller vad sägs om ett köpcentrum med all tänkbar service, mataffärer, mysiga småbutiker och caféer? Här finns även skolor, dagis, vårdcentral och gym – och populära Kville saluhall. Du har samtidigt nära till stora gröna områden i exempelvis Hisingsparken, Keillers Park och Slätta Damm.

Läs artikeln om Brf Klätterträdet i GöteborgsPosten här.

Bilder

Brf Klätterträdet (bilden är en illustration)
Den unika takterrasen om ca 400 kvm
Sovrum med plats för dubbelsäng
Tvättmaskin och torktumlare är standard
Det vinnande förslaget på takterrassens utformning

Reportage

Möt vår platschef!

Vår platschef Fredrik idbäck

Det är vår platschef Fredrik Idbäck och hans händiga gäng som skapar brf Klätterträdet; ett citynära drömhak med grönskande tak. Här berättar han lite mer om sig själv och sin yrkesroll.

Takterrassen växer fram

Odla på taket!

Grilla, sola, träna, odla – idéerna var många och varierande när brf Klätterträdets framtida boende fick berätta vad de ville göra på Göteborgs första gröna tak!

”Vi bestämde oss på två minuter”

Inger och Jan

När Jan och Inger Jakobsson fick nys om vinkeltvåan i brf Klätterträdet rådde ingen tvekan om saken – det här var lägenheten de letat efter! Nu väntar de förväntansfullt på det bekväma livet i Kvillebäcken, med närhet till allt och lite till.

Med grönt för ögat

Johan och Martina

Från sitt första, lite provisoriska, gemensamma boende flyttade Martina Carlson och Johan Gustafsson i februari in i sin splirrans nya tvårumslägenhet i brf Cyklisten i Kvillebäcken. När de nu hunnit bo in sig passar vi på att prata med Martina för att ta reda på vad hon tycker om området, lägenheten och hur de trivs.

Göteborgs första grönskande tak

Takterrassen

Med inspiration från New York, Köpenhamn och Rom kommer takodlingstrenden nu även till Göteborg. Första huset med ett grönskade tak blir Veidekkes Bostads hus Brf Klätterträdet i Kvillebäcken. En annars outnyttjad yta på taket blir nu en grön mötesplats, en lummig oas högt över centrala Göteborg.

Prislista

Bostadsrättslägenhet

Lgh nr Antal rum Boarea Våningsplan Månadsavgift Begärt pris Status
1-1001258 kvm03 498 kr-Såld
1-1002258 kvm03 498 kr-Såld
1-1003258 kvm03 498 kr-Såld
1-1004373 kvm04 234 kr-Såld
1-1005265 kvm03 817 kr-Såld
1-1205265 kvm23 817 kr-Såld
1-1502257 kvm63 424 kr-Såld
1-1504257 kvm53 424 kr-Såld

Fler projekt