Klätterträdet, Göteborg

Med grönt för ögat

Klätterträdet, Göteborg

Inflyttat
Västra Sverige
Göteborg
Kvillebäcken
Lägenhet
Bostadsrätt
81
2-3
September 2015

Från sitt första, lite provisoriska, gemensamma boende flyttade Martina Carlson och Johan Gustafsson i februari in i sin splirrans nya tvårumslägenhet i brf Cyklisten i Kvillebäcken. När de nu hunnit bo in sig passar vi på att prata med Martina för att ta reda på vad hon tycker om området, lägenheten och hur de trivs.

Varför blev det just nybyggt?
Att få vara med och bestämma tillvalen från början var för oss viktigt. Allt är nytt och fräscht – inga hål i väggarna gjorda av någon annan! Det är vi som sätter prägeln på lägenheten, och ingen annan har bott här innan.

Hur mycket påverkade ni utformningen av ert nya hem?
Vi gjorde en del tillval, framförallt i köket. Dessutom valde vi andra innerdörrar och handtag som vi tyckte passade vår stil. Vi fick väldigt bra hjälp hela vägen av kataloger och förstås av den engagerade inredaren Lisbeth.

Hur var det att vänta på inflyttningsdagen?
Vi köpte ju ganska långt innan inflyttningen, men det var bra med tid för att få god ordning på ekonomin. Johan säger att jag flyttade in till hälften långt innan vi faktiskt fick nycklarna. Jag planerade, ritade upp möbleringen och funderade på inredning och möbler. Roligt och spännande!

Vilka förväntningar hade ni?
Först och främst att allt skulle vara nytt, fint och fräscht förstås, men också att området runt omkring skulle vara mer iordningställt.

Infriades förväntningarna?
Ja, och nej. Lägenheten och huset är toppen men området är ju fortfarande en byggarbetsplats. Och det är klart, det ska ju bli många fler lägenheter. Men parken är inte klar än.

Var det något som överraskade er efter inflyttningen?
Ja, att det är så miljövänligt byggt och att det är så tyst inne i lägenheten. Vi hör inget av byggarbetet utanför!

Vad är det bästa med Kvillebäcken?
Det väldigt nära stan och nära naturen. Vi har hund så det är viktigt att snabbt kunna ta sig iväg till större parkområden som till exempel Keillers Park. Vi tror också att lägenheten är en bra investering för framtiden.

Så, vad ser ni mest fram emot när området blir helt klart?
Att alla grönområden ska komma på plats så det blir riktigt lummigt och grönt!