Klätterträdet, Göteborg

Möt vår platschef!

Klätterträdet, Göteborg

Inflyttat
Västra Sverige
Göteborg
Kvillebäcken
Lägenhet
Bostadsrätt
81
2-3
September 2015

Det är vår platschef Fredrik Idbäck och hans händiga gäng som skapar brf Klätterträdet; ett citynära drömhak med grönskande tak. Här berättar han lite mer om sig själv och sin yrkesroll.

Hej Fredrik – vem är du?
– Jag är en 43-årig allätare vad gäller fritiden men hamnar ofta i någon form av bygge även utanför arbetet. Jag utvecklar mitt egenritade och -byggda hus eller hjälper familj och vänner. Jag gillar att bygga helt efter eget huvud och att få ut något ur händerna!

Vem är du i arbetsrollen?
– I min yrkesposition drivs jag av att förädla planeringsarbetet samt att lära ut och se mina medarbetare växa och ta mer ansvar i sin roll. Jag anses nog ha många åsikter som jag gärna och ofta vädrar. Visst bärs jag av viss prestige men är ändå ödmjuk inför andras synsätt. Den bästa delen i ett stort byggprojekt är besiktningen; då står jag alltid rakryggad och stolt, och vet att produkten är utförd på bästa sätt av mig och mina kollegor. Då känner jag mig grym!

Vad tycker du är speciellt med Klätterträdet?
– Jag gillar utmaningen i att få igång byggcykeln i varje nytt projekt och få den att fungera. Produkten i sig är komplex och kräver minutiös planering. Här i Klätterträdet är förstås takterrassen en kul grej att få jobba med; att skapa en wow-terrass som de boende sedan ska förvalta och leva med!

Vilka tidigare projekt har du arbetat med?
Bland annat Brf Residens Sannegården, ombyggnad av Sahlgrenska, Dalheimers Hus, Kulturhuset i Partille samt både Torslanda och Frölunda Brandstation