Klätterträdet, Göteborg

Takterrassen växer fram

Klätterträdet, Göteborg

Inflyttat
Västra Sverige
Göteborg
Kvillebäcken
Lägenhet
Bostadsrätt
81
2-3
September 2015

Grilla, sola, träna, odla – idéerna var många och varierande när brf Klätterträdets framtida boende fick berätta vad de ville göra på Göteborgs första gröna tak!

Brf Klätterträdet ska toppas med en takterrass om hela 400 kvadratmeter, och för att göra den så bra som möjligt har vi involverat de framtida boende i huset! Förra veckan höll vi en workshop där köparna fick komma med sina idéer om hur terrassen ska användas. Vi på Veidekke tycker att det är fantastiskt roligt att träffa alla köpare och dela entusiasmen, och nu har vi även fått en tydligare bild av tankar och idéer kring takterrassen!

Workshopen blev två ganska intensiva timmar där det var högt i tak och förslagen haglade tätt. Grilla, sola, träna, odla – idéerna var många och varierande på vad som vill upplevas på Göteborgs första gröna tak. Men ett gemensamt tema verkar vara att takterrassen ska bli en plats för avkoppling och socialt umgänge, och inte bara umgänge med vänner utan även med sina grannar. Roligt tycker vi!

Ulrika Gunnman och Linda Ekman från 02 Landskap har nu den digra uppgiften att sammanfatta workshopen till två konkreta förslag, vilka kommer att presenteras för köparna i maj. En omröstning kommer att avgöra vilket förslag som kommer realiseras.