Klätterträdet, Göteborg

”Vi bestämde oss på två minuter”

Klätterträdet, Göteborg

Inflyttat
Västra Sverige
Göteborg
Kvillebäcken
Lägenhet
Bostadsrätt
81
2-3
September 2015

När Jan och Inger Jakobsson fick nys om vinkeltvåan i brf Klätterträdet rådde ingen tvekan om saken – det här var lägenheten de letat efter! Nu väntar de förväntansfullt på det bekväma livet i Kvillebäcken, med närhet till allt och lite till.

Jan och Inger har köpt en originell tvåa om 64,5 kvm på översta våningen i brf Klätterträdet. Lägenhetens spännande planlösning och läge i huset var det som avgjorde köpet – med sina två balkonger och fria siktlinjer passar den makarna Jakobsson perfekt.

– När vi kom in i visningslägenheten och såg modellen över huset och planlösningen på tvåan blev jag helt skakig – den här lägenheten måste vi bara ha! Vi bestämde oss på två minuter, det är som att den är designad just för oss, berättar Inger.

Letade länge efter rätta känslan
I dagsläget bor Jan och Inger i en fyra i Sannegårdshamnen i Göteborg. När barnen flyttade hemifrån började de leta efter en mindre bostad. Innan de hittade sin lägenhet i brf Klätterträdet hade de tittat på många olika lägenheter men inte hittat någon som känts helt rätt. De lade märke till att Veidekke byggde ett hus i närheten av deras i Sannegårdshamnen och gick in på Veidekkes hemsida. När de såg att Veidekke även byggde i Kvillebäcken bestämde de sig för att gå på visning.

– Vi hade tittat på många lägenheter men tyckt att planlösningarna varit tråkiga och inte passat oss, säger Jan. Därför var det ett enkelt beslut när vi väl hittade tvåan i brf Klätterträdet, det kändes rätt med en gång!

Förväntansfulla
Nu ser Jan och Inger fram emot flytten. Vardagslivet som väntar passar dem perfekt med bra serviceutbud, mataffär och saluhall precis intill huset. Och tack vare närheten till kollektivtrafiken vid Hjalmar Brantingsplatsen ska de göra sig av med bilen. De får även närmare till sina arbetsplatser i Tuve och Brunnsbo och ett lagom promenadavstånd till båten i Lindholmshamnen, Dockepiren.

– Nu bor vi för nära vattnet och båten, förklarar Inger. Vi kommer uppskatta båten mer när vi flyttat och använda den som en sommarstuga på havet. Vi har äntligen hittat den ultimata lägenheten på det ultimata läget – här kan vi bli gamla!

1360358-Klattertradet_3-1101,3-1301_[003]_1-142-5_3DS_web