Klätterträdet, Göteborg

Juli 2015 – Sista byggbilderna…

Klätterträdet, Göteborg

Inflyttat
Västra Sverige
Göteborg
Kvillebäcken
Lägenhet
Bostadsrätt
81
2-3
September 2015

Här i byggdagboken kan du löpande följa utvecklingen i byggnationen av brf Klätterträdet ända fram till inflyttningen!

…för efter sommaren visar vi upp ett helt färdigt hus! Vi har några veckor kvar innan vi byter snickarbrallan mot bikini och badshorts, och målet är att alla lägenheter ska vara klara tills dess. Just nu arbetar vi med de sista plattsättningarna och parkettläggningarna samt monterar de sista köken, förutom vitvaror. De sätter vi in precis innan inflyttning i höst. Varje lägenhet får nu också sin riktiga ytterdörr då de temporära plockas ner.

Besiktningarna har gått riktigt bra och vi fick även gott beröm från besiktningsmannen; hög nivå på varje enskilt hantverk och ett av de bästa projekten han har besiktigat. Efter det blev vi förstås om möjligt ännu mer stolta över huset! De boende som varit här för slutbesiktningen verkar tycka det känns både kul och spännande att få komma in i sina blivande hem.

I övrigt är det mycket som pågår i huset just nu; källaren har fått garageport och spacklat golv och ståldörrar (brandsäkerhetsdörrar) på plats. Väggarna ska färdigmålas och golvet dammbindas, och sedan kommer förrådsburar och cykelställ. Byggställningen runt fasaden är till hälften nedplockad allteftersom puts, målning, kakel och balkongräcken monteras. Färgfälten på de indragna balkongerna ger huset dess tydliga karaktär.

Och uppe på takterrassen väntar finplanteringar efter semesterperioden. De stiliga svarta smidesräckena är numera på plats och ger en skön stadskänsla. Utsikten åt alla håll är magnifik här uppifrån men bäst är nog den ut mot Kvilleån som så sakta rinner fram. Visste du förresten att ån rinner åt två håll? Och tack vare det relativt stillastående vattnet inhyser den en för Sverige helt unik och fridlyst vattenlevande ört, Knölnate. Vackert!

Vackert hoppas vi också kunna säga om det kommande sommarvädret, eller hur? Och med en tillönskan om en skön sommar hoppas vi på återseende vid inflyttningsdags i början av september.

Karaktäristiska klätterfärger
Karaktäristiska klätterfärger
Huset från gårdssidan
Huset från gårdssidan
Huset sett från taket
Huset sett från taket
Kakelsättning på husets bottenvåning
Kakelsättning på husets bottenvåning
Terrassen lockar med gott häng
Terrassen lockar med gott häng
La vue ut mot ån
La vue ut mot ån
Snart öppet för öppen planlösning…
Snart öppet för öppen planlösning…
…och goda middagar
…och goda middagar