Klätterträdet, Göteborg

Juni 2015 – Klätterträdet är planterat!

Klätterträdet, Göteborg

Inflyttat
Västra Sverige
Göteborg
Kvillebäcken
Lägenhet
Bostadsrätt
81
2-3
September 2015

Här i byggdagboken kan du löpande följa utvecklingen i byggnationen av brf Klätterträdet ända fram till inflyttningen!

Samtidigt som målaren snart ska påbörja sitt jobb på våningarna allra högst upp är det dags för förbesiktning av lägenheterna längst ner. En förbesiktning föregås av total färdigställande av lägenheten (förutom vitvaror), en tillvalsbesiktning där vi dubbelkollar att rätt material är installerat enligt den boendes tillval, internbesiktning, åtgärdstid, slutstädning och sedan en sista fogning av bland annat trösklar och bänkskivor.

Själva förbesiktningen utförs sedan av en besiktningsgrupp och syftar till att kontrollera varje detalj i lägenheten inför den stora slutbesiktningen som sker tillsammans med den boende. De första slutbesiktningarna startar redan nu i juni.

På innergården ligger nu ett underlag av stora cellplastblock. På dessa lägger vi jord, och sedan kan vi börja plantera. Och plantera är just vad vi håller vi på med uppe på takterrassen; bland annat ett vackert träd som direkt för tankarna till Kalles Klätterträd… dock i det spensligare formatet än så länge!

Putsen är satt och inom ett par veckor kan solens strålar reflekteras i den kritvita fasaden då byggställningarna ska plockas bort. Det vackert vita accentueras fint av de indragna balkongernas färger i bl a ockragul och turkos. Husets bottenvåning ska framöver beklädas med granitklinker för en komplett finish.

Källaren målas i två omgångar eftersom det stora utrymmet delvis används som lager för allt material som efter hand ska upp i lägenheterna; dörrar, parkett etc. Här nere ska golvet behandlas och sedan är det dags att montera gallerförråd, cykelställ, undertak, nödutrymningsskyltar, garageport och annan utrustning som hör till den undre världen.

Adam Lindström, arbetsledare på Veidekke, berättar om hur det nu i sluttampen är full fart i varje utrymme.
– Det är ett roligt skede med stor bredd på händelserna. Vi har målare, plattsättare, parkettläggare med flera verksamma samtidigt inne i huset. Några lägenheter ska snart slutbesiktigas medan de sista ännu är tomma, omålade skal. Det är väldigt roligt att samordna det hela med bra kontroll på alla delar!

Och bra koll har han och kollegorna som bygger brf Klätterträdet. De jobbar på helt enligt plan för att färdigställa det härliga huset med stans första gröna takterrass.

På återseende!

Solbadande takterrass
Solbadande takterrass
Då kör jag ner i min källare…
Då kör jag ner i min källare…
Gott om svängrum i färdigt badrum
Gott om svängrum i färdigt badrum
Klart för avtäckning av golv
Klart för avtäckning av golv
Stiligt i svart - mosaik enligt tillval
Stiligt i svart – mosaik enligt tillval
Vitputsad fasad göms under byggställningar
Vitputsad fasad göms under byggställningar
Cellplastplattor som underlag på innergård
Cellplastplattor som underlag på innergård