Kyrkheddinge, Staffanstorp

Lätt att förälska sig i
Kyrkheddinge, en idyllisk by inbäddad i det vackra, skånska jordbrukslandskapet. I centrum av byn finns den pampiga och populära vigselkyrkan som gett byn sitt namn.

Det här är riktiga landet, men ändå känner du närheten till både Malmö, Lund, Staffanstorp och resten av världen. En perfekt adress för barnfamiljen som vill ge sina barn möjlighet att växa upp i en lugn barnvänlig miljö och samtidigt ha bra pendlingsväg till stan.

I denna genuint skånska miljö, planeras kvarter med smala slingrande gator, välkomnande trädgårdar och öppna ytor med plats för mycket lek. Här planerar vi för välplanerade och omsorgsfullt placerade hem med egen trädgård. Flytta in i modernt och nybyggt som inte behöver underhåll på mycket länge. Istället kan du ägna dig åt att koppla av och bara njuta av det idylliska livet på landet.

Området

Kyrkheddinge är en tätort i Staffanstorps kommun som från början ingick i en större by tillsammans med Mossheddinge och Kornheddinge. I byn finns en vacker gammal skola från 1908 som har elever från förskoleklass till och med skolår fem.

Förr gick järnvägen här ner men den lades ner och spåren revs upp, det gamla stationshuset och godsmagasinet finns dock kvar. GB´s glassfabrik, som en gång i tiden var mejeri, har glasslager på orten men fabriken är flyttad.

Byn är full av gamla vackra byggnader och utsikten över slätten är fantastisk!

Bilder

Kyrkheddinge - Lätt att förälska sig i
Kyrkheddinge
Ytor för lek och spel
Plats för lek
Vackra kyrkan i Kyrkheddinge
Fin natur att ta härliga promenader i
Lugn och ro i Kyrkheddinge
Kyrkheddinge skola har en anrik historia

Reportage

Staffanstorp ser man bäst från cykelsadeln

shutterstock_198923540

En solig dag är det perfekt att ta ut cykeln från förrådet och trampa iväg på cykelutflykt genom vackra Staffanstorps kommun. Njut av gyllene fält, mysiga dungar och alléer. Stanna till och njut av god mat på mysiga Tirups Örtagård eller ta med en härlig picknick.

Riktig glass kom från Kyrkheddinge

Glassar

Under andra halvan av 1900-talet var glassfabriken i Kyrkheddinge den enda industrin och sysselsatte stora delar av traktens befolkning. Skylten vid avfarten mot samhället visar fortfarande vägen mot en glassfabrik, men där fabriken tidigare stod finns istället endast ett fryslager för glassar på genomresa.

Testa dig! Visste du detta om Staffanstorps kommun?

Staffanstorp skylt

Vad är Staffanstorp fjärde bäst i Sverige på? Och varför är kommunen ung men snart pensionär? Var kan man bada om sommaren? Och hur många bor det egentligen i Staffanstorp? Testa hur mycket du vet om kommunen!

Prislista

Det finns för tillfället inga objekt upplagda för detta projekt

Fler projekt