Referensprojekt

Brf Sädesärlan – Vi förädlar Östermalm
Sädesärlan
Sädesärlan är ett unikt bostadsprojekt på Östermalm i Stockholm. I känslig innerstadsmiljö skulle vi genomföra omfattande sprängnings- och byggarbete. Projektet hade minst sagt tuffa förutsättningar, med stark opinion samt tekniska och logistiska utmaningar till följd av det tätbefolkade och centrala läget. Istället för att ducka för utmaningarna valde vi att bjuda in berörda parter till dialog under projektets gång. Och till slut har vi utvecklat två bostadshus med ett unikt servicekoncept. Tillsammans med Selvaag Boligs ”Plussboendekoncept” rymmer de två bostadshusen idag 77 exklusiva våningar, med tillgång till gemensam concierge, stor lounge och terrass, festlokal, gym, gäst-lägenhet och konferensrum. Projektet tog tio år – och det var det värt.

Byggherre: Veidekke Bostad AB
Arkitekt: Reflex Arkitekter
Entreprenör: Veidekke Entreprenad AB
Antal lägenheter: 77
Storlek: 2-6 rok
Inflyttning: 2014
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Övrigt: Livsstilsboende – Plussboliger (Selvaag Bolig)

Läs mer om Sädesärlan här.

 

Brf Råby Ängar & Brf Råby Lycka – En liten förändring gav stort genomslag
Råby Lycka
På Råby Ängar i södra delen av Lund planerade vi för två etapper av småhus med äganderätt. Men det rådande ekonomiska klimatet och målgruppens förmåga till kontantinsats visade sig vara en utmaning. I dialog med våra intressenter valde vi därför att rita om projektet och skapa fler mindre radhus – och ändra från äganderätt, till bostadsrätt. Det gav resultat. De omarbetade radhusen visade sig vara väldigt attraktiva för målgruppen. Första etappen sålde slut på kort tid. Efter fördjupad dialog med köparna gjorde vi ytterligare förbättringar och den andra etappen sålde slut innan byggstart. Ett bevis på att små förändringar kan få stort genomslag.

Byggherre: Veidekke Bostad AB
Arkitekt: Maria Ericsson Arkitektkontor i Lund
Entreprenör: Veidekke Entreprenad AB
Antal radhus: 28+19
Storlek: 4-6 rok
Inflyttning: 2014-2015
Upplåtelseform: Bostadsrätt

Läs mer om Brf Råby Ängar här.
Läs mer om Brf Råby Lycka här.
Brf Klätterträdet – Göteborgs första grönskande tak

 

shutterstock_107120306_webb
I Göteborgs nya stadsdel Kvillebäcken utvecklar vi vårt unika projekt Brf Klätterträdet. Med inspiration från bland annat New York, Hong Kong och Rom bestämde vi oss för att ta odlingstrenden till Göteborg och bygga stadens första gröna tak. Takterrassen på Brf Klätterträdet blir cirka 400 kvm stor och skapar en plats för umgänge, avkoppling och odling. En annars outnyttjad yta på taket blir nu en grön mötesplats och en lummig oas högt över centrala Göteborg. Dessutom blir det ett välkommet bidrag till den miljömedvetna nya stadsdelen. Köparna av de 81 miljösmarta bostadsrätterna kommer att ha fri tillgång till terrassen och givetvis bli involverade i utformningen. Tillsammans tar vi miljötänket till nya höjder!

Byggherre: Veidekke Bostad AB
Arkitekt: Semrén & Månsson
Entreprenör: Veidekke Entreprenad AB
Antal lägenheter: 81
Storlek: 2-3 rok
Inflyttning: 2015
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Övrigt: Miljöbyggnad Silver
Övrigt: Takträdgård som utformas i samråd med de boende

Läs mer om Brf Klätterträdet här.

 

Strövaren – Små hus för nya familjer
Riksten_Loftradhus_cam01
På det gamla flygfältet i Tullinge, söder om Stockholm, växer Riksten Friluftsstad fram. Här valde vi att ta fasta på det faktum att var åttonde förälder idag är ensamstående med barn. Ingen revolutionerande utgångspunkt så länge man pratar om lägenheter, men en något mer utmanande förutsättning om man tänker utveckla hus. Men vad är det som säger att man inte vill bo i hus med trädgård bara för att familjen inte består av mamma, pappa, barn, barn? Inget. Frågan är väl snarare om man har möjlighet. Det ville vi ändra på.

Sagt och gjort – vi valde att förverkliga den ”lilla familjens” bostadsdrömmar. Resultatet blev yteffektiva radhus på 3 rok plus loft. Och visst fanns det ett behov på marknaden. Första etappen av projektet var en försäljningssuccé och andra etappen blev uppbokad redan vid första visningen. Små, smarta hus för nya sorters familjer visade sig vara ett lyckokast. För alla parter.

Byggherre: Veidekke Bostad AB
Arkitekt: White Arkitekter
Entreprenör: Veidekke Bostad
Antal hus: 42
Storlek: 3-5 rok
Inflyttning: 2014
Upplåtelseform: Äganderätt
Bebyggelseform: Radhus och kedjehus

Läs mer om Strövaren här.

 

Brf Barcelona – Svanen landar i Malmö
Barcelona_0422
Under 2015 kommer boende i 72 lägenheter kunna påverka miljön positivt bara genom att leva och bo. Då färdigställs Brf Barcelona i Västra Hamnen i Malmö och blir därmed Skånes första Svanenmärkta flerbostadshus.

Brf Barcelonas läge, nära den vidsträckta sandstranden och med stadens puls runt hörnet, påminner på många sätt om det sköna livet i Medelhavets metropol med samma namn.

Projektet ingår i ett större stadsbyggnadsprojekt där vi har samverkat med kommunen och ett tiotal branschkollegor. Slutprodukten, med sina ljusa, yteffektiva och svanenmärkta lägenheter samt en spännande och skyddad innergård, är ett resultat av en tät dialog med våra intressenter. Tillsammans lyckades vi skapa ett uppskattat och hållbart projekt, med kontinental känsla.

Byggherre: Veidekke Bostad AB
Arkitekt: Arkitektlaget & Jais Arkitekter
Entreprenör: Veidekke Entreprenad AB
Antal lght: 72
Storlek: 1-4 rok
Inflyttning: 2015
Upplåtelseform: Bostadsrätt
Övrigt: Svanenmärkt

Läs mer om Brf Barcelona här.