Örnsberg, Aspudden

Strax ovanför båtklubben, vid Östra Mälarens strand i Örnsberg, planerar Veidekke att bygga bostadsrättslägenheter. Här blir du granne med vattnet och strandpromenaden i ett lugnt och grönt område som ligger nära city.

Kvarteret är under planering, information uppdateras under projektets gång. Anmäl ditt intresse redan idag för att vara med i utformningen av bostäderna. Som intressent får du dessutom förtur och möjlighet att välja just din drömlägenhet innan den allmänna säljstarten.

Tydlig småstadskaraktär
Örnsberg ligger i västra delen av Aspudden, en av Stockholms äldsta förorter med en tydlig småstadskaraktär i sina äldsta delar. Bebyggelsen i Örnsberg består av hus från 1940-talet och framåt. I Örnsberg är det nära til både grönområden och vatten. Promenadvägar leder till Hägerstenshamnen med båtklubb och Vinterviken med puttrande koloniträdgårdar, café och vackra promenadstråk utmed Mälaren.

Butiker, skola och fritid
I Örnsberg finns livsmedelsaffärer, restauranger, caféer och i Aspudden finns ett charmigt centrum med genuin kärna. I närliggande Liljeholmen finns galleria med all tänkbar service och flertalet butiker.

Kommunikationer
Det tar cirka femton minuter in till T-centralen med tunnelbanans röda linje. Några få minuter bort ligger Liljeholmen med byte till tvärbanan och bussar.

Bilder

Örnsberg
Örnsberg
Örnsberg
Örnsberg
Örnsberg
Örnsberg
Örnsberg
Örnsberg
Örnsberg
Örnsberg

Reportage

Ateljéerna – en del av Vinterviken

Vinterviken1

Vinterviken. I ateljéerna nere vid Vinterviken verkar fjorton stycken konstnärer. På området kan man se skulpturer som är delar av tidigare utställningar. Är man nyfiken på det arbete som pågår inne i ateljéerna kan man boka ett besök eller passa på när det är öppet hus, två gånger om året. – Det var jättemycket folk […]

EOLSHÄLLS 4H-GÅRD

4H-gården1

Örnsberg. 4H-gården Eolshälls i Örnsberg arbetar med att bevara utrotningshotade lantrasdjur. Sally, den prickiga kon, är 16 år gammal och har bott på gården i cirka 10 år. I vanlig produktion blir kor vanligtvis inte äldre än 6 år. – Alla våra djur, förutom kaninerna, är lantraser. Vi vill bevara dem för att visa barn […]

En kompromiss mellan storstad och landet

Kompromiss1

Örnsberg. Örnsberg ligger i västra delen av Aspudden och är ett av Stockholms äldsta ytterområden. Nu planeras det att byggas bostäder nere vid Östra Mälarens strand i Örnsberg, ett nytt kvarter med cirka 40 lägenheter och ett vattennära läge. – Det är ett väldigt attraktiv område med ett lugn som annars är svårt att hitta, […]

Prislista

Det finns för tillfället inga objekt upplagda för detta projekt

Fler projekt