Kv Råbykungen vid Södra vägen, Lund

Veidekkes lägenheter i kvarteret Råbykungen blir svanenmärkta!

Kv Råbykungen vid Södra vägen, Lund

Kommande
Region Skåne
Lund
Lund centrum
Lägenhet
Bostadsrätt
85
1-5
2020

Vill du kunna påverka miljön positivt bara genom att leva och bo? Då är våra kommande svanenmärkta lägenheter i Råbykungen något för dig.

Vad innebär det då att en bostad är svanenmärkt?

För att få hus godkänt av Svanen krävs det att en lång rad kriterier uppfylls. Tuffa miljökrav styr hela tillverkningen, från val av råvaror till byggnadens funktion. Husen ska bland annat vara energisnåla med låga värme- och elkostnader och ha låg klimatpåverkan.
De ska vara byggda av material som innehåller så lite miljö- och hälsoskadliga ämnen som möjligt och ha en genomtänkt drifts- och underhållsplan som gör det enkelt att se till att husen förblir energisnåla. Köparen ska få en sund, välventilerad och tyst inomhusmiljö med energisnåla vitvaror, fönster och installationer.

Svanenmärkta lägenheter även i Lund

Just nu bygger vi Brf Barcelona i Västra hamnen som blir det första svanenmärkta flerbostadshuset i Skåne. Vi planerar även för svanenmärkta bostäder på flera andra platser i Skåne. En av dem som har köpt lägenhet i Brf Barcelona är Elisabeth Dahlqvist. Hon ser oerhört positivt på att det är ett svanenhus hon flyttar in i.
– Det ligger helt i tiden. Att tänka klimatsmart finns i bakhuvudet hos mig hela tiden.
Även 24-åriga Emelie Andersson, också hon en av köparna, håller med:
– Jag tycker det är coolt att man väljer att satsa på miljön. Den måste vi värna om.

Kostar det då inte mer att bygga svanenmärkta lägenheter?
  – I princip ska det inte behöva göra det, säger Håkan Otterström, projektledare för Brf Barcelona, och fortsätter:
  – Därför behöver vi inte heller ta ut ett högre pris av våra köpare. Det känns verkligen bra att kunna erbjuda klimatsmarta lösningar till ett rimligt pris. Miljön är något som vi alla måste hjälpas åt med och ta ansvar kring.