Sisjöns Terrasser, Göteborg

Drömmen om harmoni i vardagen
I nordöstra delen av attraktiva Askim växer Sisjödal fram - ett helt nytt bostadsområde mitt emellan Sandsjöbacka naturreservat och Sisjöns handelsområde. På bästa och högst belägna adress i det nya området bygger vi nu SisjönsTerrasser som består av 116 kvalitetslägenheter omgärdade av vacker lövskog och kilometersvid utsikt. Här bor du granne med lugna villaområden och har vardagens alla bekvämligheter runt husknuten, samtidigt som skogen, vattnet och staden aldrig är långt borta. Sisjöns Terrasser är helt enkelt ett drömboende för alla, oavsett fas i livet, som vill ha naturens lugn utan att göra avkall på det bekväma och praktiska.

De kommande bostadshusen i Sisjöns Terrasser får områdets bästa, främsta och högst belägna läge – omgärdade av vacker lövskog. Husen är vridna likt en solfjäder som öppnar upp sig mot naturen för att ge så mycket ljus och utsikt som möjligt. Mellan husen skapas tre sköna gräsytor och tack vare att byggnaderna ligger i en sluttning blir det som en platå med terrasskänsla, ett par våningar ovanför marken.

Gårdsterrasser med tema; chill&grill och lek&mek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Härifrån kan du njuta av skogens ljud, dofter och skådespel – inbäddad i en lummig miljö. För att göra gårdsterrasserna till en plats där man verkligen kan umgås och njuta har vi skapat två olika teman på de sammanlagt 634 kvadratmetrarna; chilla & grilla och leka & meka. Här hittar du bland annat grillplats, bänkar och bord, studsmatta, gungor och servicestation för cyklar. Alltsammans inklätt i planterad grönska och med den vackra lövskogen som kuliss.

Lägenheter med inbyggd livskvalitet

Sisjöns Terrasser kommer sammanlagt att bestå av 116 lägenheter uppdelade på fyra huskroppar. Den gemensamma nämnaren är livskvalitet, vilket du känner direkt när du kliver över tröskeln till ditt nya hem. Det sitter nämligen i de genomtänkta detaljerna, välplanerade för att det ska finnas en bostad för respektive fas i livet. Här finns kvadratsmarta ettor och ljusa, luftiga tvåor med balkong i anslutning till vardagsrummet. Vi bygger också riktigt rymliga treor med både klädkammare och extra wc. Eller varför inte en flexibel fyra där du själv kan bestämma om du vill omvandla ett sovrum till ett större vardagsrum och därigenom få riktigt generösa sällskapsytor. Kronan på verket är den stora fyran med fri siktlinje från hallen ut till naturen. Den här spatiösa lägenheten har också en gäst-wc med dusch! Balkong eller uteplats hör självklart till alla lägenheter, och vissa har också fransk balkong.

Ljusa, härliga lägenheter med trädtopparna som granne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kvalitetsval med Svanen

Att flytta in i en helt nybyggd lägenhet har många fördelar. Det är modernt, fräscht och du har chansen att sätta din personliga prägel redan från början genom att välja bland olika material i vår tillvalskatalog. Att Sisjöns Terrasser dessutom är Svanenmärkt bidrar till en bättre miljö och ger dig samtidigt lägre energikostnader och pengar över till annat. Våra höga kvalitetskrav känner du av i vilket rum du än befinner dig, och vardagliga bekvämligheter såsom mikro, induktionshäll, dämpade köksluckor, diskmaskin och tvättmaskin är givetvis standard. Dessutom har du hiss till parkeringsgaraget under huset med p-platser för elbilar samt bra förrådsutrymmen – vissa med gott om plats för cykel.

Pausa vid sjökanten efter träningspasset

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bo mitt emellan naturupplevelse…

Det är skillnad på natur och natur. I Sisjödal bor du endast fyra minuter från ett av Västra Götalands största och mest uppskattade naturreservat, Sandsjöbacka. Ett häftigt landskap med kala klippor, ljunghedar och tät skog som sträcker sig hela vägen in i Halland. De milslånga cykel- och vandringsstigarna bjuder dig på naturupplevelser du inte trodde fanns så pass nära Göteborg. Är du mer för välansad natur så hittar du tre golfbanor på cykelavstånd hemifrån.

Både praktiskt och njutbart i Sisjöns handelsområde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

…och shopping

Den riktiga lyxen med Sisjöns Terrasser är att också ha Sisjöns handelsområde bara några hundra meter hemifrån. Här finns alla tänkbara butiker inom sport, mode, elektronik och möbler. Men också sådant som underlättar och förgyller vardagen; stora välsorterade matbutiker, mysiga bagerier och matställen, gym och träningsmöjligheter, apotek och systembolag.

Kvällsdopp i sjön…

Vill du varva ner i vardagen ligger självaste sjön Sisjön precis i början av Sandsjöbacka naturreservat, endast en promenad från husen. En vacker liten bad- och fiskesjö som omringas av ett motionsspår – perfekt för en löprunda eller promenad med hunden. Och varför inte avsluta dagen med ett dopp i den spegelblanka sjön eller lite korvgrillning på klipporna. Här kan du ha många idylliska kvällar som ger energi och avkoppling.

Njut av lugnet vid självaste sjön Sisjön

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

…eller heldag vid havet?

Om du vill variera sötvattnet med saltvatten är det bara att hoppa upp på cykeln och låta nedförsbacken göra jobbet i knappt en kvart så når du havet. Sola och bada vid Askimsbadets sandstrand, ta en sväng med båten eller bara strosa längs med kustremsan och känn de salta vindarna i håret.

 

Låter Sisjödal som ett område för dig? Anmäl ditt intresse idag.

Sisjöns Terrasser består av fyra hus på bästa och högsta läge i Sisjödal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Läs mer:
www.sisjödal.se
www.frolundatorg.se
www.421gbg.se
Stadsdelsnämnden Askim

Bilder

Drömmen om harmoni i vardagen
Sisjöns Terrasser består av fyra hus på bästa och högsta läge i Sisjödal
Ljusa, härliga lägenheter med  trädtopparna som granne
Pausa vid sjökanten efter träningspasset
Skogsluft för stora som små
Både praktiskt och njutbart i Sisjöns handelsområde
Gårdsterrasser med tema; chill&grill och lek&mek
Rymligt vinkelkök med fönster vid matplats ger härligt ljus
Balkong eller uteplats i alla lägenheter
Idylliska aktiviteter vid skog och sjö
200 m till Sisjöns handelsområde med allt du behöver
Njut av lugnet vid självaste sjön Sisjön
Allt mellan vandringsleder och myrstigar
Eljusspår i området
Alla möjligheter till att hålla sig i trim
Granne med naturens eget skafferi
Alltid nära frisk luft och naturlig avkoppling

Reportage

7 snabba med projektutvecklaren!

Sofia Leandersson, projektutvecklare Veidekke Bostad

Sofia Leandersson arbetar som projektutvecklare på Veidekke Bostad och är en av många engagerade personer bakom Sisjöns Terrasser. Men vad gör egentligen en projektutvecklare och varför är det här området så perfekt för nya bostäder? Vi tog en pratstund med Sofia!

”Husen tycks resa sig upp ur grönskan…”

Dennis Lindgren & Maria Hagejärd

De fyra husen i Sisjödals Terrasser får ett guldläge precis i början av det nya området – högt belägna och omgivna av vacker lövskog. Här berättar arkitekterna Dennis och Maria om hur man dragit nytta av naturen i utformningen av husen.

Prislista

Det finns för tillfället inga objekt upplagda för detta projekt

Fler projekt