Skegriero, Skegrie

Drömmen om ro i Skegrie
Radhusidyllen ligger närmare än du tror. Strax utanför Trelleborg och på perfekt pendlingsavstånd till Malmö ligger Skegrie - en sann dröm för växande familjer. Det är precis här, på ängarna intill skolan och förskolan, som Veidekke kommer att bygga nya fina radhus. Du bor med utsikt över de skånska slätterna och barnen kan enkelt springa över till varandra.

Tvåplanshus med stora sociala ytor och uppfart för två bilar
Husen byggs i två hela plan. På din egen uppfart finns det plats för två bilar och du kan gå raka vägen in i det nybyggda hemmet där ingen bott före dig. Stora sociala ytor skapar ett naturligt umgänge hemma. På det nedre planet kan hela familjen umgås, här är kontakten mellan kök och vardagsrum tydlig. I köket finns extra smarta ytor att använda som både mysig sittbänk och förvaring. Kanske är det här barnen äter mellanmålet medan du förbereder middagen. När alla kommer hem från kvällens aktiviteter kastas träningskläderna rakt in i den egna tvättstugan.

Fyra sovrum och möjlighet till badkar
Bostäderna är flexibla. Här har du två badrum, varav det ena har möjlighet till badkar för dig som gärna kopplar av med lite bubbel. Ett extra allrum på övre plan, alternativt ett fjärde sovrum gör att familjen kan växa helt i er egen takt, och lantluften och tystnaden gör att alla sover extra gott om nätterna.

Egen trädgård och uteplats i syd- eller västerläge
De stora fönsterpartierna lovar ljusinsläpp och naturkänsla. Dessutom ser du ut mot den egna trädgården och uteplatsen i syd- eller västligt läge. Du har antingen möjlighet till sol hela dagen eller kvällssol. Grilla, lek och umgås med grannarna – trädgården blir din egna lilla oas. Under året stuvar du undan det som inte används just nu i något av de två utvändiga förråden, in med grillen och ut med pulkan – eller tvärt om.

Skola och bibliotek mitt i byn
Kommunens ambitiösa satsning på bra skola och förskola gör livet till en lek för de små – och bekvämt för föräldrarna. Skolan ligger bara ett stenkast från radhusen, och här inne finns även byns bibliotek som lockar alla generationer att komma in och småprata, låna böcker och läsa tidningar.

Förskola och en aktiv fritid
Bara 200 meter bort ligger förskolan som är naturinspirerad med mycket trämaterial. Här växer elefantgräset högt mellan spännande buskage, och vid rutschkanorna vajar vita segel, uppspända som solskydd. På idrottsplatsen ett stenkast bort tränar Skegrie BK både unga och gamla talanger. Alla är varmt välkomna att träffa lagkompisarna eller heja på barnen. Dessutom planeras ytterligare förskola, skola och idrottshall i närheten av radhusen. Hela området blir alltså perfekt för barnfamiljer och de som gillar en aktiv fritid.

Natursköna omgivningar och inredningsdetaljer
En kort promenad tar dig till charmiga Slättarps Gård som har både restaurang, café och butik. Här är det alltid något på gång, som After works, temakvällar och andra överraskningar. Promenerar du vidare kommer du till Gamla mejeriet där du inspireras av ett unikt sortiment av inredningsdetaljer som gör hemmet personligt.

Historia, tradition och närhet till havet
Många har sagt ja till kärleken i byns vackra kyrka som vittnar om att byn var något av ett centrum på Söderslätt under 1500-talet. Fler spännande byggnader är Skegrie mölla och Skegriedösen. Från kullen kan man till och med se havet som ligger förvånansvärt nära. Och byns egen slogan är mycket riktigt ”Skegrie, almost by the sea”.

Stjärnklara kvällar med tända ljus
Det är aldrig så stjärnklart som på landet nära havet. När skymningen faller tänder du ljus i trädgården, virar in dig i en filt och tittar på stjärnorna. Utmaningen blir att önska något när du ser ett stjärnfall – i Skegriero har du redan allt du kunnat drömma om.

Bilder

Skegriero
Skegrie
Öppna fält utanför dörren
Härligt landskap för långa promenader
Slättarpsgården drivs av Charlotta och hennes make.
Slättarpsgården har allt från mat till inredning
Slättarpsgårdens hembakade pajer
Nya lagkompisar, kanske på fotbollsplanen
Förskola och skola bara någon minut bort
Radhus med egen trädgård
Skegrie - almost by the sea

Reportage

En rofylld dag i Skegrie

Skegrie Almost by the sea

I Skegrie på vackra Söderslätt finns det bästa av många världar. Mitt på slätten, nära Malmö, nära havet, och väldigt lugnt, tryggt och barnvänligt. Inte undra på att folk söker sig hit. Det är en solig förmiddag i Skegrie. Luften är hög och klar när vi strosar mellan husen i byn. Framför en vit villa […]

Slättarps Gård

skegriero-storytelling

– Åh, så mysigt här är.

Oavsett vilken dörr du väljer att stiga in genom är känslan den samma och du slås av hur mysigt här är. Att kliva in i den smakfullt ombonade miljö som Slättarps Gård erbjuder gör något med själen.

Prislista

Det finns för tillfället inga objekt upplagda för detta projekt

Fler projekt