Brf Snökristallen, Västertorp

Lugnt läge nära myllret
I ett lugnt och grönt område, i hjärtat av Västertorp, har vi uppfört 36 klimatkloka bostadsrätter om 1-5 rum och kök.

Smälter bra in i den befintliga bebyggelsen
Bostadshuset är beläget i sluttningen mellan Slalomvägen och Snöskostigen i Västertorp. Här slingrar sig de karaktäristiska smalhusen fram längs de lugna, små gatorna och den nya byggnaden kommer, med sitt modernare uttryck, att smälta bra in i den befintliga bebyggelsen.

Gör en insats genom att bara bo
Du som vill göra något åt klimathotet har hittat hem. När du bor i en lägenhet byggd med TellHus-konceptet gör du en aktiv insats för klimatet, utan att egentligen behöva lämna soffan. Givetvis ska vi fortsätta att sopsortera, låta bilen stå ibland och liknande, men i hemmets lugna vrå kan du lugnt koppla av i vissheten att du gör en betydande insats bara genom att bo.

Golv som värmer fötter, inte vårt klimat
Varma fötter värmer hjärtat. Men att värma upp badrumsgolvet med el är ett stort slöseri. Ditt nya badrumsgolv värms med fjärrvärme. Det sparar både pengar
och miljö.

Vitvarorna jobbar mycket men drar lite
Maten måste stå kall, tvätten ska tvättas och disken diskar inte sig själv. Men det måste inte innebära mer koldioxid. Energieffektiva vitvaror bidrar till att sänka elförbrukningen och koldioxidutsläppen.

Klimatlagning
Alla lägenheter i ett TellHus levereras med induktionshäll. Snabb, säker och snygg. Och just det: den minskar elförbrukningen också.

Mysig stadsdel
Västertorp är fullt av kreativa människor, ungdomar och inflyttade barnfamiljer. Här växer en mysig del av Stockholm fram, bland lokala initiativ och spännande ortsbefolkning. Bara några tunnelbaneminuter från stan och Södermalm.

Bo klimatsmart i Västertorp
I korsningen Snöskostigen och Slalomvägen byggde Veidekke sitt klimatsmarta hus, ett miljövänligare sätt att bo. Här hittar du oerhört sympatiska omgivningar, en ytterst liten bit från storstan, men väl avskärmat från stressen som finns däri. I Västertorp bor du bra med gott samvete.

Vackra låga hus
Bostadshusen i Bostadsrättsföreningen Snökristallen drar både ner på koldioxidutsläppen och gagnar de boendes privatekonomi. Det finns möjlighet att följa energianvändningen i exakta kronor och ören, för varje lägenhet. Snökristallen kommer att smälta in fint med den tidigare bebyggelsen på orten, med vackra, låga hus.

Mötesplatser
Västertorps centrum har allt du kan önska – bra affärer och trevliga sociala mötesplatser. En bit ner mot Hökmossen hittar du det välbesökta utomhusbadet med pool och vidsträckta gräsmattor. Uppskattat under sommaren. Här ligger även några av stans bästa fotbollsplaner. Tredje generationens konstgräs och flera storlekar. För alltifrån de hårdsatsande ungdomarna till de glada minstingarna.

Parker
Parker finns det gott om i Västertorp, riktigt fräscha med underhåll dagligen. Hägerstensåsen ligger alldeles intill, även det en trevlig del av stan. Med fik, affärer och samma blandning av kreativa och glada människor som i Västertorp.

Ta en närmare titt på Västertorp
Vill du flytta till en plats där ungdomar och barnfamiljer varvar varandra, där parkerna och grönområdena ligger tätt, med goda kommunikationer och nu med stans miljösmartaste boende? Ta en närmre titt på Västertorp, här finns allt du önskar.

Bilder

Brf Snökristallen.

Reportage


Prislista

Det finns för tillfället inga objekt upplagda för detta projekt

Fler projekt