Vansövägen, Örby

Arkitektritade kedjehus i småhusidyllen Örby
Villaidyll mellan Älvsjö och Bandhagen. Ett barnvänligt naturområde i centrala Örby, med närhet till butiker, restauranger, skolor och goda kommunikationer.

Här kan man leva det moderna, enkla livet i eget hus nära Stockholm. I Örby, nära Enskede i Södra Stockholm skapar vi nu 13 arkitektritade kedjehus. Mitt i den uppvuxna villaidyllen, i ett tryggt och etablerat område, nära förskola och skolor växer detta småskaliga projekt fram. Varje hus är en egen fastighet med äganderätt där det uppförs ett hus om 100 kvm i två plan. Husen är moderna med uppvärmning av energisnål frånluftsvärmepump med solfångare på taket och modern inredning. Utanför huset kan du parkera din bil på den egna tomten och här finns även en liten trädgård och på baksidan finns en generös uteplats med trätrall mot skogsdungen.

Precis bredvid husen ligger områdets mycket populära förskola samt ytterligare förskolor och bra skolor inom gångavstånd. Området har mycket goda kommunikationer och det är nära till mataffär, restauranger och service i småskaliga Örby centrum.

Omgivningarna erbjuder fina promenadstråk och cykelvägar genom Örbys trevliga villaområde. Cykelavstånd till Älvsjöskogens löpspår eller Långsjöbadet för svalkande dopp under sommaren eller till Älvsjöbadets pool. I närheten finns också den fina och upprustade Aspöparken med lekpark och fina ytor för lek och avkoppling.

Bilder

Vansövägen - Ett barnvänligt naturområde i centrala Örby.
Vansövägen situationsplan (norr åt vänster, söder åt höger)
Vansövägen. Bilden är en illustration. Avvikelser i slutligt utförande kan förekomma.
Vansövägen. Bilden är en illustration.Avvikelser i slutligt utförande kan förekomma.
Vansövägen. Bilden är en illustration. Avvikelser i slutligt utförande kan förekomma.

Reportage

Örbygården

Örbygården 1

  Örby. Örby fritidsgård har öppet fem dagar i veckan, här hänger områdets ungdomar som är mellan 13-17 år. Under sommaren kan de som vill dessutom åka med till Gålö för att bada och paddla kanot. – Vi hade runt 1200 besökare förra sommaren, säger Niclas Johansson, fritidsledare. Niclas Johansson och Martin Karlsson jobbar som […]

Arkitekten beskriver de nya bostäderna i Örby

Örby1

Örby. Mellan Älvsjö och Bandhagen, i ett barnvänligt naturområde i centrala Örby, planeras det nu att byggas 13 stycken kedjehus. – Det kommer att bli det perfekta första boendet för småfamiljen, säger Per-Olof Kelpe från AG Arkitekterna. De nya bostäderna kommer att ligga på Vansövägen och Helgestavägen, bredvid två stycken förskolor. Dessutom ligger Örbyskolan på […]

Prislista

Det finns för tillfället inga objekt upplagda för detta projekt

Fler projekt